(Foto: © Betina Garcia, Betina Garcia/DR)

Thomas Helmig tog fusen på Northsides publikum med surprise-koncert: 'Jeg har glædet mig som et lille barn'

Aarhus-popkongen gemte sig under et andet kunstnernavn i festivalens program. Men publikum havde luret, at det ville blive noget stort.

Kender du bandet eller kunstneren Hvidt Flag? Nej vel.

Alligevel tiltrak kunstneren bag navnet sig et enormt publikum fredag sidst på eftermiddagen på Northsides store teltscene.

Op til koncerten var der noget nær en folkevandring mod Nova-scenen, som den hedder – nok fordi flere havde luret, at der her gemte sig et øjeblik, man absolut ikke måtte gå glip af.

Info om artist kommer senere, har der ellers bare stået under navnet Hvidt flag i festivalens program.

Og kom forløsningen. Det var nemlig selveste Aarhus-popkongen Thomas Helmig, der indtog scenen og altså slet ikke et eller andet nyt og ukendt dansk band.

Med åbningsnummeret 'Jeg tager imod' fik Thomas Helmig da også fanget publikum fra allerførste strofe. Og selvom der godt nok lige var en smule knas med lyden de første minutter, var det på ingen måde noget, der ødelagde stemningen. Publikums fællessang overdøvede i forvejen stjernens vokal.

Dernæst fulgte han op med endnu et hit, 80'er klassikeren 'Det er mig, der står herude og banker på', og så gik det ellers bare derudad.

- Jeg har det pissegodt. Jeg har glædet mig som et lille barn, lød det fra en storsmilende Helmig, der vinkede til sine fans og holdt mikrofonen ud mod publikum flere gange.

Men hvad gik det der Hvidt flag-navn så egentlig ud på? Det havde blandt andet musikmagasinet Gaffa allerede spekuleret i torsdag – for mon ikke det var bysbarnet Helmig, der ville dukke op, når han nu i dag udgiver en ny single med titlen 'Hvidt flag' sammen med rapperen Benjamin Hav.

Hør den nye duet med de to stjerner, mens du læser videre:

Og ganske rigtigt – da Helmig præsenterede sin "nye ven", trådte Hav netop ind på scenen til stort bifald, og så sang de ellers deres nye single.

Tag med til en Aarhus-fest af de store i billederne herunder.

 • Det var en veloplagt og dansende Thomas Helmig i sølvbukser og blå-lilla hår, der mødte publikum. (Foto: © Betina Garcia, Betina Garcia/DR)
  1 / 7
 • På sætlisten var store hits som 'Stupid Man', 'Malaga' og 'Nu hvor du har brændt mig af'. (Foto: © Betina Garcia, Betina Garcia/DR)
  2 / 7
 • Aarhus og Thomas Helmig hænger bare sammen. Det mærkede man hurtigt på Northside fredag eftermiddag. (Foto: © Betina Garcia, DR)
  3 / 7
 • Selvom sangen 'Hvidt flag' med Benjamin Hav er helt ny, var der flere blandt publikum, der sang med på det ørehængende omkvæd. (Foto: © Betina Garcia, Betina Garcia/DR)
  4 / 7
 • Hænderne i vejret og kæmpe fællessang. Det var to af kodeordene under koncerten med "Hvidt flag". (Foto: © Betina Garcia, Betina Garcia/DR)
  5 / 7
 • - Tak skal I have. Det lød eddermame fedt herfra, hvor jeg stod, sagde Thomas Helmig efter en af de mange fællessange under Nova-scenens teltdug. (Foto: © Betina Garcia, Betina Garcia/DR)
  6 / 7
 • Det var en meget glad Thomas Helmig, der indtog Nova-scenen fredag klokken 17. Der er med andre ord varmet godt op til hans kommende koncert på Roskilde Festival 1. juli. (Foto: © Betina Garcia, Betina Garcia/DR)
  7 / 7