Thor Möger stopper som vært på DR2

Den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen har siden januar rejst land og rige rundt med DR2-programmet 'Gadens Parlament'. Efter sommerferien er det dog slut, da Thor Möger har valgt at forlade DR.

Thor Möger stopper som vært på DR2. Han har sidste arbejdsdag 31. august. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Det vakte en vis opsigt, da DR2 i januar måned annoncerede, at tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen skulle være vært på kanalens nye debatprogram 'Gadens Parlament'. Siden har han rejst land og rige rundt, og været ordstyrer i debatter om alt fra afskaffelse af arveafgift til adoption og aktiv dødshjælp - emner som berører mange af os, og hvor programmernes ambition netop har været at lade almindelige mennesker komme til orde.

Efter sommer er det dog slut. Thor Möger har - efter at have holdt mikrofonen i 34 debatprogrammer - valgt at stoppe som vært på Gadens Parlament.

- Thor Möger har været med til at starte et nyt programkoncept op og har, siden vi gik i luften, stået i spidsen for en række spændende debatter. Det er en bedrift, som jeg gerne vil kvittere for, selvom jeg selvfølgelig havde håbet på, at vi havde kunnet holde på ham lidt længere, siger Michael Thouber, som kanalchef på DR2.

Glad for DR-tiden

Selv understreger Thor Möger, at han har været glad for sin tid i DR.

- Det har været en fornøjelse at bidrage til at brede den offentlige debat ud. Programmets mission er vigtig og jeg har lært meget undervejs. Jeg har nu valgt at forlade DR, men ønsker kollegaerne på redaktionen alt det bedste, siger Thor Möger Pedersen.

Justeringer på vej

Hvad Thor Mögers farvel til DR kommer til at betyde for det program han forlader, er dog ifølge kanalchefen endnu for tidligt at sige noget konkret om.

"Ambitionen om at lave involverende debatprogrammer med almindelige mennesker er stadig intakt. Men vi må også erkende, at 'Gadens Parlament' i høj grad har været et personbåret program, som næppe vil få det lettere uden sin vært. Derfor vil vi bruge den kommende tid til at tænke over, hvordan vi vil justere formatet, så vi forhåbentlig kan få endnu flere om bord," siger Michael Thouber kanalchef på DR2.

Thor Möger Pedersen har sin sidste arbejdsdag i DR den 31. august.

FacebookTwitter