Ti citater fra Carrie Fisher: En lyspære i en verden af møl

Skuespillerinden har været meget ærlig om sin sindslidelse og alkoholmisbrug.

Carrie Fisher er død i en alder af 60 år. (Foto: Paul hackett © Scanpix)

- Jeg gik til lægen, og jeg sagde til ham, at jeg følte mig normal på syre. At jeg var en lyspære i en verden af møl. Sådan føles det at være manisk.

Kender du navnet Carrie Fisher, forbinder du det sikkert med frikadellehår, laserpistoler og guldbikini fra Star Wars-filmene. Skuespilleren, der udødeliggjorde prinsesse Leia, er død i en alder af 60 år. Men skuespilleren, der er barn af kendte, er også kendt for at være meget direkte og ærlig omkring sin kamp mod alkoholisme og maniodepressivitet.

Dr.dk har udvalgt en række citater om psykisk sygdom, Jabba the Hut, Harrison Ford og om at drukne i måneskin.

1.

- I årevis har folk spurgt mig, om jeg har noget imod at blive husket som Leia. Jeg plejede at sige nej. Men nu siger jeg, at det til tider generer mig. Det følger mig rundt som en lille lugt.

Interview med Esquire.

2.

- I halvtredserne var mine forældre kendt som 'Americas Sweethearts'. Deres billeder var på alle avisforsider. De var deres tids Brad Pitt og Jennifer Aniston.

Bogen Wishful Drinking.

3.

- Jeg havde det virkelig sjovt med at dræbe Jabba the Hutt.

- De spurgte mig, om en stuntmand skulle dræbe Jabba. Nej! Det er det sjoveste, jeg nogensinde har haft det som skuespiller. Og den eneste grund til at blive skuespiller er for at dræbe et gigantisk monster.

Interview med Daily Beast i 2015.

4.

Om affæren med Harrison Ford.

- Jeg startede optagelserne og sagde: "Jeg vil have en affære". Det var som en kiwi - en eksotisk frugt, fordi jeg aldrig før havde prøvet det.

Erindringsbogen The Princess Diarist.

5.

- Nogle gange tror jeg, at jeg bare vil finde en led fyr og få ham til at være sød ved mig. Eller måske få en sød fyr til at være led ved mig. Men de er enten for søde for hurtigt eller for lede i for lang tid.

Bogen Wishful Drinking.

6.

- Vrede er som at drikke gift og vente på, at den anden person skal dø.

Bogen Wishfuld Drinking.

7.

- Alt er til forhandling. Om forhandlingen bliver let, det er en anden sag.

Interview med Esquire.

8.

- Jeg ville aldrig være skuespiller, slet ikke en kendis. Da jeg voksede op, så jeg min forældres glødende berømmelse langsomt køle af og falme.

Kronik fra 2011.

9.

- I ved, hvordan de fleste lidelser har symptomer, man kan genkende? Som feber, dårlig mave, kuldegysninger osv. Med maniodepressivitet er det promiskuitet, overdrevet forbrug og rusmisbrug - og for mig lyder det bare som en fantastisk weekend i Las Vegas!

Bogen Wishful Drinking.

10.

- Jeg siger til mine yngre venner, at uanset hvordan jeg dør, vil jeg have det gengivet, at jeg druknede i måneskin, kvalt i min egen bh.

https://twitter.com/threelisabeth/status/813807950355517441

Facebook
Twitter