Tidligere vært på TV-Avisen er død

Journalist Karin-Lis Svarre, er død efter lang tids svær sygdom. Hun blev 62 år.

Selv om det næsten er en snes år siden, Karin-Lis Svarre holdt op på TV-Avisen, huskes hun endnu af de fleste som en indsigtsfuld journalist med speciale i det udenrigspolitiske stof og som studievært med udstråling, skriver Berlingske Tidende.

Hun havde tidligt udlængsel i blodet, og efter studentereksamen i hjembyen Vordingborg kastede hun sig over studier på universiteter i Skotland, USA og København.

Efter at have lært det journalistiske håndværk på Sjællands Tidende i Slagelse og nogle års finpudsning på Kristeligt Dagblad og Politiken kom hun i 1977 til TV-A, hvor hun hurtigt gjorde sig bemærket med reportager og dokumentarprogrammer fra verdens ukendte afkroge.

Hun positionerede sig med hele verden som arbejdsplads, og efter en kort periode som freelance-korrespondent i Bangkok blev hun i 1991 engageret som informationschef i Dansk Flygtningehjælp.

Herfra gik vejen til det sydlige Afrika, hvor hun som direktør var ansvarlig for opbygningen af et nordisk støttet uddannelsescenter i Mozambique for ni afrikanske landes journalister.

Det krævede specielle evner at gebærde sig og finde løsninger under vanskelige og fremmeartede forhold, og det havde hun også god brug for, da hun efterfølgende blev headhuntet til den betydningsfulde post som informationsdirektør i FNs fødevareorganisation FAO med hovedsæde i Rom.

Karin-Lis Svarre var i perioder medlem af repræsentantskabet for Mellemfolkeligt Samvirke og CARE Danmark, og hendes brændende engagement i løsning af ulandenes problemer kom også til udtryk, da hun blev informationsdirektør for det internationale institut for demokrati, IDEA, i Stockholm.

Selv efter at hun i 2003 blev ramt af alvorlig sygdom, bestræbte hun sig på at være opdateret om verdens gang, og mindst et par internationale aviser blev dagligt gennempløjet.

Karin-Lis Svarre blev født 5. december 1946, hun døde 24. juni 2009.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk