Til bal med Dronningen: Næsten som en familiefest

"Næsten som en hyggelig familiefest" - sådan beskriver radiojournalist Anne Liniger Stolpe aftenens bal hos dronningen for mere end 300 prominente gæster fra dansk kunst- og kulturliv.

Dronning Margrethe var vært, da Christiansborg i går lagde gulv til aftenbal for mere end 340 prominente gæster fra dansk kunst- og kulturliv.

En af dem er Anne Liniger Stolpe, som er ansat på DR's radioavis. Hun var inviteret med til ballet som gæst, da hun er gift med Henrik Liniger, sportskommentator på DR.

I videoen herunder kan du se Anne Liniger Stolpe og hendes mand Henrik Liniger, der hilser på dronningen http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:56e92dbba11f9f1834105952

- Det var en kæmpe oplevelse. Det lidt fine og uvante, som jeg måske havde frygtet, forsvandt hurtigt, fordi stemningen var så hyggelig, og alle var så søde. Det kunne lige så godt have været en familiefest, siger hun.

Ghita Nørbys kjole stjal opmærksomheden

Da Anne Liniger Stolpe og de øvrige gæster ankom skulle de først forbi dronningen for at hilse på.

- Man får et kort, hvor ens navn står på, og så bliver det råbt højt, hvorefter man hilser på dem. Jeg var meget imponeret over, hvor til stede kongefamilien var, siger Anne Liniger Stolpe, der også kan fortælle, at prins Joachim blandt andet jokende spurgte hendes mand Henrik Liniger, om der ikke var fodbold i aften.

Derefter stod den på middag - tre retter med prinsgemalens vin naturligvis - og dertilhørende underholdning med blandt andet Drengekoret.

Anne Liniger Stolpe sad til bords med blandt andre Caroline Henderson, Lisbeth Dahl og Bjørn Nørgaard. Og så sad hun bag ved Ghita Nørby, som måske er den gæst, der stjal flest overskrifter dagen derpå på grund hendes meget specielle og meget lange, røde kjole.

- Jeg var faktisk lidt bange for, at jeg skulle komme til at sætte min stol oven på Ghitas kjole. Så lang var den, siger Anne Liniger Stolpe.

Flere gæster havde smugkigget lanciers-videoer

Aftenens sidste indslag bød traditionen tro på en omgang lancier - noget, der måske var frygtet af flere af aftenens gæster.

- Jeg snakkede med flere af gæsterne, som fortalte, at de lige havde været forbi YouTube for at se en video af, hvordan det nu er, man danser lancier, siger Anne Liniger Stolpe.

Ifølge hende fejlede flere af gæsternes dansetrin dog ikke noget - særligt Bertel Haarder (V) og Dronning Margrethe havde styr på dansen, fortæller hun.

- Jeg ville faktisk gerne selv have danset lancier, men der var kun plads til 200, så vi nåede det ikke. Men min mand var vist lidt lettet over det, siger Anne Liniger Stolpe.

Omkring klokken 00.30 trak dronningen sig tilbage, fortæller Anne Liniger Stolpe, og resten af festens gæster gik hjem klokken 01.30, og således forløb endnu et aftenbal hos dronningen.

- Det var en kæmpe oplevelse. Jeg tror også, de kongelige nød det, for det var jo også mange af deres venner, der var samlet for en aften, siger Anne Liniger Stolpe.

FacebookTwitter