Tina Müller er ny vært på Hammerslag: 'Det giver mig svedige håndflader'

DR-værten får nok at se til, når hun i det nye år både skal være vært på 'Hammerslag' og DR's sportsprogrammer.

- Jeg skal både gøre det til mit eget, men også levere - det giver ærlig talt lidt svedige håndflader, siger Tina Müller om sin nye tjans som vært for 'Hammerslag'. (Foto: Jamal Christensen Alaoui © dr)

Hvad koster et sommerhus i Skagen egentlig? Og hvad med en ejerlejlighed i Nykøbing Falster?

I 25 år har danskerne siddet klistret til tv'et, når de skiftende værter for 'Hammerslag' - flankeret af skiftende ejendomsmæglere - har rejst land og rige rundt for at se på boliger og gætte priser.

Men når 'Hammerslag' ruller over skærmen i 2020, bliver det for første gang nogensinde med en kvinde ved roret. Her overtager DR-vært Tina Müller nemlig stafetten fra Christian Degn, der i efteråret skiftede til TV 2.

- Jeg er enormt stolt over at skulle være vært for 'Hammerslag'. Det er jo et legendarisk program og ét af DR's største flagskibe overhovedet. Men det er samtidig angstprovokerende, for det betyder også, at der så er nogle høje forventninger til mig, siger Tina Müller og uddyber:

- Jeg har selv fulgt programmet gennem årene, som jeg synes, består af afslappende seerinvolvering, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Det er et program, hvor man kan læne sig tilbage i sofaen, men samtidig kan man ikke lade være med at gætte med.

Fjerde vært på 25 år

Tina Müller får dog ikke selv meget tid til at slappe af i 2020.

For hun skal ikke blot vise boliger frem fra hele Danmark og få folk til at gætte med hjemme i stuerne; hun beholder samtidig tjansen som vært på DR's sportsprogrammer.

- Jeg lavede også 'Madmagasinet', mens jeg sad på Sporten, så det er ikke nyt for mig at skulle jonglere med flere bolde. Det passer faktisk som hånd i handske, at jeg stadig både kan være med til at dække de store sportsbegivenheder, men også være vært på 'Hammerslag'.

Tina Müller har - blandt meget andet - dækket Tour de France og VM i herrehåndbold i løbet af sin karriere. (Foto: Jamal Christensen Alaoui © dr)

Og det er en tung arv, Tina Müller skal løfte som den fjerde 'Hammerslag'-vært i rækken.

Tidligere har værtsopgaven været løftet af DR-personlighederne Frode Munksgaard, Peter Ingemann og altså senest Christian Degn.

- Det er jo nogle dygtige værter, der tidligere har stået i spidsen for programmet, og det stiller nogle krav til min performance. Jeg skal både gøre det til mit eget, men også levere - det giver ærlig talt lidt svedige håndflader.

- Men det vigtigste, jeg kan gøre, er at være mig selv. Der er jo en årsag til, at jeg er blevet valgt, så jeg skal ikke begynde at ændre en hel masse ved mig selv. Så jeg vil faktisk prøve ikke at forholde mig for direkte til, hvordan de andre værter har gjort det - jeg skal gøre det på min måde.

Én ting er dog sikkert; hun kommer til at tage sin humor og sit velkendte lune med sig ind i værtsrollen.

- Jeg skal selvfølgelig tage styringen i programmet, men også sørge for den gode stemning. Og så skal man nok også forvente nogle virkelig platte jokes indimellem, for det kan jeg ikke lade være med. Så man må nok forberede sig på noget onkelhumor.

'Hammerslag' i sin nuværende form - med den to meter og otte centimeter høje vært Christian Degn bag ved ejendomsmæglerholdet. (Foto: Frederik Marcussen © dr)