5 sange med brit-pop ikonerne Suede du bare skal kende

Varm op til DRs livestream af Suede-koncerten med P3-vært Mads Gundersen. Her koger han to årtiers fandyrkelse ned til fem numre

Der er masser af grunde til at dykke ned i Suedes univers af fængede britpop. P3-vært Mads Gundersen tager dig ved hånden (Foto: Michel Linssen © This content is subject to copyright.)

De er vilde med Danmark i britiske Suede - måske netop fordi bandet, der slog igennem i starten af 1990'erne, stadig har rigtig mange fans her i landet.

Bandet har derfor gæstet Danmark masser af gange - både i forbindelse med festivaler og en række udsolgte koncerter.

En af Suedes danske fans er 'Smag på P3'-vært Mads Gundersen, der sjovt nok endnu ikke har haft lejlighed til at se dem live.

Det bliver der dog lavet om på, når bandet spiller i aften på Tinderbox. Iøvrigt kan du se koncerten, når DR Kultur livestreamer den i sin helhed på dr.dk lørdag aften kl. 23. Følg dette link til livesiden.

Derfor har vi fået P3-værten til at diske op med fem Suede-sange, som han håber at høre til koncerten - og som du kan starte en fest med hjemme i din stue, hvis du ikke selv skal af sted.

'Trash' fra albummet 'Coming Up'

- Den første cd, jeg fik, var Suedes ”Coming Up” - og det er faktisk løgn, for det var min storebror, der i en alder af 11 år købte den for sine egne penge. 7-årige mig fik dog lov til at låne den, og jeg fattede intet af, hvad de sang, men jeg kunne lide det. Nummeret 'Trash' åbner den plade.

- Siden er nummerets tekst, der handler om at være de beskidte forelskede på gaden, begyndt at give mere mening.

'We are the pigs' fra albummet 'Dog Man Star'

- Favoritten fra opfølgeren til det første album, der bare hed ”Suede”. Sangen her inviterer til fællessang og er ikke altid med på deres setliste, men jeg håber, den er det i Odense.

'Outsiders' fra albummet 'Night Thoughts'

- Suede udgav i år albummet 'Night Thoughts' tre år efter 'Bloodsports'.

- Deres setliste kommer til at være præget af numre fra dette album. 'Outsiders' er fast inventar og et godt nummer at starte på, hvis man skal høre sange fra det nye album. Sangen var af samme grund også første single fra pladen.

'Beautiful Ones' fra albummet 'Coming Up'

- Det er et nummer, man ikke kan komme udenom, når man taler om Suede. Det er en ikonisk guitarintro, og den første linje ”High on diesel and gasolin…”, der bare sparker det hele i gang.

'Animal Nitrate' fra 'Suede'

- Bandets tredje single fra debutalbummet ”Suede”. Det er det bedste nummer, bandet har lavet, og det er også kåret til af mange musikmedier.

- Det er simpelthen et nummer, alle burde høre hele tiden. Statistikken siger også, at det er deres mest spillede livenummer, men de må ikke undgå at tage den med til Odense.

  • Mads Gundersen er vært i Smag på P3 sammen med Cathrine Nissen. De sender alle dage fra kl. 12-14.

  • Programmet sender live fra Tinderbox, Roskilde Festival og Smukfest. Forvent masser af musik, gæster og snak undervejs.

FacebookTwitter