5 bands der skaber Tinderbox-stemning i dine ører

P3-vært Pelle Peter Jensens giver bud på fem markante navne, der skal nydes - uanset om du er i Tusindårsskoven eller i din stue. Skru op og luk øjnene.

AV AV AV lyder som "der var åbent i genrebuffeten, og de fyldte tallerkenerne helt", mener Pelle Peter Jensen, der også skal se Ukendt Kunstner og en række andre på årets Tinderbox Festival (Foto: Scanpix / DR)

Når festivalsommerens "nye" dreng i klassen, Tinderbox, i dag omdanner Tusindårsskoven ved Odense til et musikmekka, bliver det blandt andet med solide rocknavne som de hårdtslående tyske metalgiganter i Rammstein.

Men også flere popnavne og en række store dj's - heriblandt hollandske Fedde Le Grand og franske David Guetta - kæmper om pladserne øverst på plakaten.

P3 & Lågsus-vært Pelle Peter Jensen kommer her med sine bud på fem Tinderbox-navne, du skal høre - enten på festivalen, hjemme i din stue, eller hvor du end befinder dig.

AV AV AV

Trioen AV AV AV er bare et af de danske navne, der optræder på årets Tinderbox.

- De tre elektroniske troldmænd i AV AV AV står klart for noget af det mest spændende nye danske musik herhjemme. Da de skulle bestemme sig for, hvordan de skulle lyde, lod det til, at der var åbent i genrebuffeten, og at de fyldte tallerkenerne helt op.

- Der er alt fra house til hiphopbeats. Man kan gå amok og holde et rave, og andre gange har man måske bare lyst til at kigge op i stjernerne, mens de ruller deres maskinelle fantasiverden ud over scenekanten. Et must!

Flogging Molly

Med inspiration fra The Pogues og The Dubliners er Flogging Molly er leveringsdygtig i en omgang irsk folk-punk fest.

- Et perfekt festivalband. Forstået på den måde, at de er et af de bands, folk ikke kender så godt, og derfor ser de det, fordi de ikke har andet at lave. Men når koncerten er slut, har de haft en af de sjoveste fester nogensinde og er blevet forelskede i et nyt navn.

- Et irsk folkeorkester tilsat punk-energi. Banjo, fløjter, violin og en meget energisk optræden af de aldrende irere. Som Lars Lilholt på EPO!

Ukendt Kunstner

Ukendt Kunstner indledte deres turné i år i Odense, og nu er de tilbage på Fyn for at give koncert på Tinderbox.

- De seneste par år er der få, der har leveret så konstant og solidt herhjemme som Ukendt Kunstner. De har revolutioneret den danske rapscene og givet os hits som 'Stein Bagger', 'København', 'Neonlys' og 'Fucking Nummer'. Uden nogensinde at være gået på kompromis.

- Live har de også udviklet sig til at være en kæmpe energibombe og en sing-a-long fest. Ofte med en overraskelse eller to fra holdet. Ikke at de behøver dem – Hans Philip & Jens Ole McCoy er to af landets stærkest lysende stjerner.

Yellow Claw

Den hollandske trio Yellow Claw spiller på Magic Box.

- Mangler du et soundtrack til din moshpit, så er Yellow Claw et genialt bud. De er nogle af de hårdeste og tungeste drenge på den internationale trapscene og skal nok sørge for at sætte Tusindårsskoven i brand. Som en Duracell-kanin, der spiller trommemaskine tilsat storladne synthtemaer.

- De har arbejdet med alt fra Diplo og Tiësto til Skrillex. Og de lukker ligeså meget energi ud som Rammstein gør på en af de andre scener.

Years & Years

Years & Years' karismatiske forsanger Olly Alexander.

- Years & Years er et ret nyt band, der nærmest blev verdensstjerner på et par måneder.

- Alligevel har de både fyldt Tap 1 i København og væltede Northside sidste år med deres formel af geniale popsange og en smittende spilleglæde.

- Det er som om, det stadig heller ikke er helt gået op for drengene selv, at de er gået hen og blevet et kæmpe navn. I hvert fald fyrer de den af, som var det en drøm, der kunne slutte hvert sekund. Og til hits som 'Desire', 'Take Shelter', 'Shine' og kæmpebaskeren 'King' bør du gøre det samme.

  • Pelle Peter Jensen er dj og vært på Lågsus på P3, der sender alle hverdage kl. 16-18.

  • Han dj'er både på klubber og til gadefester og hans musiksmag kan både indeholde spor af hiphop, dancehall, basmusik og alt udover og imellem.

Facebook
Twitter