Britpop-legender skabte eufori på Tinderbox: Stjerneregn til Suede

Både anmeldere og fans er oppe at ringe over Suedes koncert på Tinderbox i aftes.

  • Brett Anderson og resten af Suede sejrede på Tinderbox i aftes. Se flere billeder fra koncerten ved at trykke på pilene. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)
  • (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)
  • (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)
  • (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)
1 / 4

Der er masser af stjerner at se på for Brett Anderson og resten af Suede søndag morgen.

Anmelderne giver topkarakter til 90’er-ikonernes koncert på Tinderbox. Foran scenen efter koncerten var publikum enige: Suede var tilbage i storform i Odense lørdag aften.

Ens ungdom bliver genoplivet

- Det er ens ungdom, der lige bliver genoplivet, siger Suede-fanen Kristian, som dr.dk møder foran scenen lige efter koncerten.

Han er ikke bleg for at erklære sin store kærlighed til forsanger Brett Anderson, som han har set op til siden Suedes storhedstid i 90’erne. Og koncerten i Tusindårsskoven ændrede ikke ved det:

– Man kan høre, de har spillet sammen i mange år – de har et stort repertoire, og det kører på skinner, siger han til dr.dk.

Du kan se kommentarer fra flere Suede-fans i billed-galleriet længere nede i artiklen.

En 'overjordisk' koncert

På Tinderbox' Blå scene smed forsanger Brett Anderson rundt med mikrofonen, hoppede og og ned fra monitoren, var flere gange nede foran publikum – og helt ude blandt dem, med den tilsyneladende uendelige mikrofonledning på slæb efter sig.

Hos anmelderne er der enighed om, at Suede virkelig kæmpede for at få publikum med – og vandt mere og mere terræn, særligt efter koncertens to eneste numre fra det nye, anmelderroste album ’Night Thoughts’:

Artiklen fortsætter under billederne.

  • 1. Jeg synes de var i topform. Ellers var det mig, der var det, siger Christine, som har fulgt Suede siden den første plade i 1993. Hun var i sær glad for at bandet spillede mange af de gamle numre.
  • Lone fra England og Louisa fra Nordirland er kommet til Tinderbox i Danmark bare for at høre Suede. De har været fans i mange år – men kun Louisa har set dem live før. - Det var virkelig en god setting og atmosfære, siger kvinderne.
  • 3. - De var fandme gode. De fik fandme gang i det, siger Jakob, som faktisk ikke har dyrket Suede særlig meget før lørdag aften på Tinderbox.
  • - Det er ens ungdom, der lige bliver genoplivet, siger Kristian, der er vild med Brett Andersson og har fulgt Suede siden 90’erne.
1 / 4

- Efterfulgt af kendte og mindre numre lykkedes det den hårdt arbejdende Andersson ikke bare at fastholde os foran scenen, men nærmest bygge intensiteten op fra nummer til nummer. Med 'The Beautiful Ones', 'Heroine' og 'Filmstar' som euforiske trappetrin videre, skriver BTs anmelder Jan Eriksen og giver seks stjerner til den ’overjordiske’ koncert.

Stærk androgyn stemme

Fyens.dk er også rundhåndede og giver Suede fem ud af seks stjerner og hos Gaffa er der også næsten fuldt hus til Suede:

- Hans karakteristiske, let androgyne stemme er lige så stærk som dengang i 90’erne, og han virker særdeles veloplagt, skriver anmelderen blandt andet.

Du kan se Suede setliste fra lørdag aften på Tinderbox herunder:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk