Kunstnere har altid interesseret sig for – og idealiseret – menneskekroppen. Lige fra Oldtidens Grækenland til i dag.
For Tore Hallas, der blev færdiguddannet billedkunstner sidste år, er det hans egen krop, der har været inspirationskilde.
- Jeg har blandt andet lavet tre værker om tykhed i løbet af min uddannelse. De er meget forskellige, men handler alle sammen om min egen tykhed og om det at begære og blive begæret, forklarer 35-årige Tore Hallas, som har vundet flere priser for sit afgangsværk.
Udover tykhed handler værket også om homoseksualitet, religion og om skam, som er noget, Tore Hallas selv har kæmpet med:
- Jeg brugte det meste af mine tyvere på at tage det selvhad, verden havde lært mig, at jeg skulle have på grund af min tykhed, på mig som en objektiv sandhed.
Han fortæller, at han for eksempel altid sørgede for at skjule sin krop, selv når det var varmt – og at han generelt nægtede sig selv mange ting på grund af sin kropsstørrelse.
Da han som 28-årig blev optaget på Kunstakademiet i København, begyndte Tore Hallas at arbejde kunstnerisk med den skam, han oplevede i forhold til både sin krop og seksualitet. Gennem kunsten forsøger han at gøre opmærksom på diskrimination af folk som ham selv.