T.P. Musik Marked er gået konkurs

En af landets mest kendte musikkæder er gået konkurs. Tre af butikkerne er dog allerede åbnet igen.

En af landets mest kendte musikkæder er gået konkurs. Tre af butikkerne er dog allerede åbnet igen. (Foto: Marie Danø © DR)

Den landskendte musik-, video og spilbutik, T.P. Musik Marked, er gået konkurs.

Det bekræfter Sø- og Handelsretten over for DR Nyheder.

Retten modtog således en konkursbegæring fra T.P. Musik Marked fredag den 31. august.

Rentable butikker overlever

Kurator Per Hald fra firmaet Brandt og Lauritzen bekræfter konkursen, men tilføjer, at tre af butikkerne allerede er blevet solgt fra og holder åbent i dag mandag.

Det drejer sig om butikkerne på Gammel Kongevej Frederiksberg, Landemærket København K og Skomagergade i Roskilde.

Der arbejdes desuden på, at redde flere af butikkerne, siger Per Hald til DR Nyheder.

Samme vej som GUF og Axel Music

T.P. Musik Marked startede i 1977 som et postordrefirma, og opbyggede gennem årene et ry for at være stedet hvor man kunne få kassettebånd, LPér og CDer til lavpris.

Senere udvidede man sortimentet, så det også indeholdt DVD'er og videospil, og indtil i lørdags eksisterede fortsat 11 af kædens butikker.

Salget af fysiske CD'er og DVD'er har haft svære kår de seneste år, og kendte musikkæder som Axel Music og GUF har tidligere måtte lade livet.

Digital salg tager over

Tal fra musikselskabernes brancheorganisation, IFPI, viser også, at det fysiske musiksalg fylder stadig mindre i det samlede billede.

I 2007 blev der solgt for 616 millioner kroner musik i Danmark, hvor det digitale salg udgjorde 8,7 procent. I 2011 var omsætningen faldet til 420 millioner kroner, hvor det digitale salg udgjorde 39 procent.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk