Træt af dit vildtvoksende karantænehår? Frisør giver dig 5 tips til at komme igennem krisen

Du skal altså lige tænke dig om, inden du selv begynder at svinge saksen.

Der er nemme tricks til at få styr på din hårkrise. (© DR / Grafik: Oliver Seppo)

Ja, der er større problemer i denne verden lige nu. Meget større. Men faktum er, at mens samfundet er gået i stå, og alle frisører er lukket ned, vokser håret, som om intet var hændt.

Og det er ikke en god idé at kime din frisør ned i panik, hvilket flere af landets frisører oplever i øjeblikket.

- Lad håret gro. Lad være med at falde for fristelsen til at begynde at kontakte frisører rundt omkring. Det gælder også for vores kolleger og assistenter, siger Gitte Christensen, der er formand i Skive Frisørlaug, til eb.dk.

Men hvad gør du så?

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, har taget konsekvensen og klippet sig selv derhjemme. Et resultat, han desværre ikke er særlig stolt af, skriver han på Twitter. Han fortæller samtidigt, at han har sendt et beløb til sin faste frisør.

Men selvom det er et fantastisk initiativ at støtte sin frisør, er det ikke umiddelbart en super god idé at gøre som Søren Brostrøm og selv svinge saksen eller trimmeren i desperation over sin vildmandsstil, siger frisør og hårstylist Marianne Jensen, som tager sig af lokkerne på sangerinder som Mø og Oh Land, laver alt fra modereportager til Fashion Week og tidligere er kåret til 'Årets hårstylist' af modemagasinet Elle.

Man skal i hvert fald lige tænke sig om først.

- Jeg synes, man skal passe på, at man ikke gør mere skade end gavn. Det kan bare godt gå hurtigt, og pludselig har man en skaldet plet eller skævt hår. Der skal man lige være sådan lidt påpasselig. Når folk har så meget tid, kan det gå galt, advarer hun.

- Du kan risikere at smadre det hele, og så tager det seks måneder at rette op for din frisør, når vi er tilbage. Det ville jo være ærgerligt.

Men det er lettere sagt end gjort. Derfor giver hårstylist Marianne Jensen dig her fem hårtips og tricks, du selv kan klare alene hjemme i karantænetiden.

1

Mit korte hår vokser vildt

(© Grafik: Oliver Seppo)

- Lad være med at klippe dig selv.

- Put en god, stiv voks i og hyld italienerne i denne tid ved at køre den sydeuropæiske stil. Du kan også være en surferfyr med det lange hår og pandebånd. Gør lidt ud af dit længere hår og lad det ikke blive en usoigneret manke.

- Få masser af fylde og tekstur i dit korte hår, så det ikke bare slasker til hovedet. Du kan bringe lidt krøl eller fald frem i din lidt for lange korthårsfrisure med for eksempel en saltvandsspray.

2

Pandehår - hvad gør jeg?

- Hvis du keder dig under karantænen, trænger til et stilskift og vil have pandehår, anbefaler jeg at klippe lidt langt pandehår, der ligger i længden med dit kindben. Lad være med at klippe det rigtig kort ved øjenbrynet, for det er meget sværere.

- Hvis du allerede har pandehår, så vent til det er groet ned til kindbenet, før du gør noget ved det. Det er nemlig meget sværere at klippe pandehår, der ligger ved øjenbrynet.

- Inddel pandehåret, tag det lidt ad gangen med spidsen af saksen og lav nogle bløde afklip i tørt hår. Brug den skarpeste saks, du har i huset.

- Et vigtigt trick: Klip altid pandehår i tørt hår, for hvis det er vådt, bliver det endnu kortere, når det tørrer, og det er tit her, det går galt.

3

Hvad gør jeg med min udgroning?

- Du har farvet dit hår superflot, men nu begynder håret at gro ud, og din sande farve kommer frem. Det bedste trick for at skjule det er at putte tørshampoo i og fordele det godt og jævnt, så dit hår løfter sig fra hovedbunden. Så ser man det ikke så tydeligt.

- Du skal ikke glatte dit hår, for så bliver din udgroning mere tydelig - som til venstre på billedet herunder.

- Jeg bruger en tørshampoo med lidt hold i. Det er en mellemting mellem en tørshampoo og en hårlak, så håret kan få lidt facon.

4

Mit hår ser slidt og træt ud

- Hvis du har meget slidt hår, er det fantastisk at bruge et krøllejern, fordi varmen gør, at håret ser flot og sundt ud. Det er den bedste måde at give dig selv noget glam i denne tid. Så find din mors gamle krøllejern frem og kom i gang.

- Mit bedste råd i denne tid er: Selvom du er alene eller med din familie eller kæreste, må du gerne fyre lidt op for dit hår og iføre dig noget andet end joggingbukserne. Gå en tur alene, tag dine fedeste solbriller på, og føl dig lækker. Bare for din egen skyld.

5

Mit lange hår keder mig

- Hvis du har lidt længere hår, kan du altid lave en fletning. Den, jeg viser herover, er en hollandsk fletning, som er udvendig.

- Jeg reder al håret og børster det igennem, så der ikke er nogen knuder. Tag hele håret over til den ene side, det ser både sejt og sødt ud på samme tid, og så begynder du bare at flette. Når du har flettet det, kan du lige rive lidt i håret for at skabe struktur.

- Hvis du ikke har mod på den hollandske, så lav en almindelig fletning og sæt den op på hovedet med lidt hårnåle.

- De vigtigste tricks: Øv dig uden et spejl. At lave en fletning spejlvendt er svært. Jeg har altid lidt saltvandsspray med, når jeg fletter, så er det nemmere at få struktur på fletningen.