Transkønnede pakistanere får alligevel visum

De to pakistanske, transkønnede aktivister, Jannat Ali og Kami Chouhdry, som i første omgang fik afslag på visum til Danmark, får nu alligevel lov at komme til landet.

De to transkønnede aktivister Jannat Ali (tv.) og Kami Chouhdry (th.) har fået afslag på visum til Danmark. (© AKS)

De to pakistanske, transkønnede aktivister, Jannat Ali og Kami Chouhdry, har fået grønt lys til at komme til København for at fortælle om livet som seksuel minoritet i Pakistan.

- Jeg kan slet ikke få armene ned, siger Nadia Horsted Narejo fra AKS Festival, som nu får lov at få besøg af de to aktivister i København.

De to aktivister havde først fået afslag, fordi de kommer fra et land med en høj såkaldt immigrationsrisiko, og fordi de tilhører en seksuel minoritet. En kombination, der fik Udlændingestyrelsen til at vurdere, at der var en høj risiko for, at de ville blive i Danmark, efter deres visum udløber.

Men nu har Udlændingestyrelsen revurderet sagen, og AKS Festival, der afholdes i august i forbindelse med Copenhagen Pride, må alligevel få pakistanerne til landet.

Afslag på forkert grundlag

Efter afslaget sendte Nadia Horsted Narejo fra AKS Festival en indsigelse til Udlændingestyrelsen med yderligere informationer om de to aktivisters liv i Pakistan, hvor de har faste job, boliger og økonomisk stabilitet. Noget, der ifølge Nadia Horsted Narejo, dokumenterer, at de vil rejse hjem igen.

- Udlændingestyrelsen har nu givet os medhold i, at afslaget var givet på et forkert grundlag.

Noget galt med systemet

Selv om de to aktivister nu får lov at komme til AKS Festivals arrangementer, som afholdes i forbindelse med Copenhagen Pride i København i august, så mener Nadia Horsted Narejo alligevel, at visum-systemet hæmmer mulighederne for at invitere gæster, som kan gøre os klogere på livet i andre lande:

- For mig ser det ud til, at man simpelthen bare ser på, hvor landet ligger på den liste (over lande med høj immigrationsrisiko, red.) og hvilken seksuel orientering man har.

- Det kan ikke passe, at man får afslag alene på baggrund af de ting. Det er jo diskrimination, siger Nadia Horsted Narejo.

Facebook
Twitter