Trendsættende magasin kårer igen København som verdens bedste by

København er som den første by nogensinde blevet kåret til verdens bedste for tredje gang.

Københavns mange muligheder - som eksempelvis her molen ved Svanemøllen Strand - er med til at gøre byen til den med højest livskvalitet, mener The Monocle. (© Scanpix)

For tredje gang er København blevet kåret til verdens bedste by at bo i af det trendsættende magasin The Monocle. Magasinet kårer hvert år byen med den højeste livskvalitet, og der ender København endnu engang i toppen. Dermed genvinder landets hovedstad æren, som byen også vandt i 2013 og i 2008.

Det skriver Udenrigsministeriet på den engelsksprogede side denmark.dk.

Det er balancen mellem et hurtigt transportsystem, tolerance, byens grønne rum, intelligent opført arkitektur, der er med til at sikre sejren for andet år i træk. København er den første by nogensinde, der vinder den prestigefyldte ære for tredje gang. Og det får The Monocle til at skriver, at København 'har evnen til at ændre sig afhængigt af, hvad du har behov for'.

Overborgmester: Kåring giver arbejdspladser

Kåringen glæder naturligvis overborgmester Frank Jensen fra socialdemokraterne. Han mener, at magasinets kåring vil være med til at give København endnu flere arbejdspladser - også af den slags, som ikke kræver en lang uddannelse.

- Der er også mange, der bruger den her kåring som en inspiration til, hvor man skal rejse hen og holde sin ferie. Det er også med til at skabe arbejdspladser - også ufaglærte arbejdspladser, og det har vi også brug for i en by som København, siger han til DR Nyheder.

Frank Jensen hæfter sig samtidig ved, at kåringen er vigtig for erhvervslivet, der kan få lettere ved at få trukket udenlandske ansatte til hovedstaden.

Trafik- og miljøborgmester er pavestolt

Nyheden om kåringen har også nået Københavns Rådhus, hvor teknik- og miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten med egne ord "er pavestolt".

Det er en cadeau til København og det arbejde, der er lagt i at skabe en god livskvalitet gennem et godt miljø. Vi har været visionære, og investeret massivt i gode grønne områder, rent vand i havnen og cykelstier. Ting som andre byer tidligere har set som en unødvendig luksus, men nu er begyndt at kopiere,, skriver teknik- og miljøborgmester Morten Kabell til DR Nyheder.

I perioden fra 2009 til 2012 endte København på en tredjeplads i magasinets kåring.