Alkohol og Ulrik Wilbek skal sælge reformationen til danskerne

I dag lanceres tre reformationsøl, der skal sætte fokus på 500-året for reformationen næste år.

Med de nye reformationsøl kan du både drikke en Luther, en Tausen og en Dorothea. (© Getty images & colourbox)

Når den første reformationsøl bliver knappet op i Viborg i eftermiddag, bliver det med tidligere håndboldlandsholdstræner og nuværende formand for Versterlys Ølklub, Ulrik Wilbek, som frontfigur.

Han er sammen med Viborg kommune, Viborg Bryghus og Biskop for Viborg Stift, Henrik Stubkjær, del af et samarbejde om tre øl, der skal lære danskerne mere om reformationen frem mod 500-året i 2017.

For hvis danskerne skal interessere sig for reformationen, der ofte bliver beskyldt for at være for de få, er øl et oplagt valg, mener Biskop Henrik Stubkjær.

- Øl var en meget almindelig drik i reformationstiden. Luther var ganske glad for øl. På den her måde bliver det både sjovt og folkeligt, fortæller han.

De tre øl har hver en af reformationens hovedpersoner på mærkatet, der forklarer, hvem de var, og hvad de kæmpede for. Herunder munken Hans Tausen, som fik reformationen til Viborg i 1529 – syv år før resten af Danmark.

Men spørger man, om øl og reformation er et lidt kontroversielt par, er svaret nej:

- Overhovedet ikke. Det her er blot et af mange initiativer i forbindelse med reformationsjubilæet. Med øllene kan vi forhåbentlig nå bredere ud med et budskab om reformationen og dens betydning, siger han.