Flertal af danskerne: Der findes mere mellem himmel og jord

En ny undersøgelse peger på, at det er er flertal af danskerne, som tror på fænomener som for eksempel ånder og spøgelser.

- Troen på ånder, spøgelser og lignende fænomener er gamle overbevisninger, som går flere generationer tilbage i tiden. På den måde er det ikke overraskende, at en så stor andel af danskerne tror, at der er mere mellem himmel og jord, lyder det fra religionssociolog. (Foto: MARIA HEDEGAARD © Scanpix)

Der er en talemåde, der siger, at der findes mere mellem himmel og jord end det blotte øje kan se. Og det er en talemåde, et flertal af danskere er enige i.

Det viser en undersøgelse, Epinion har foretaget for DR i år. Undersøgelsen viser, at 63 procent af danskere er enige eller helt enige i udsagnet om, at der er mere mellem himmel og jord, end vi kan se og måle. Til sammenligning er det ni procent, der er uenige og helt uenige i udsagnet, mens 21 procent hverken er enige eller uenige.

"Mere mellem himmel og jord" kan blandt andet omfatte troen på ånder og spøgelser og andre overnaturlige fænomener.

- Troen på ånder, spøgelser og lignende fænomener er gamle overbevisninger, som går flere generationer tilbage i tiden. På den måde er det ikke overraskende, at en så stor andel af danskerne tror, at der er mere mellem himmel og jord.

Sådan lyder det fra Peter Birkelund Andersen, som er religionssociolog og lektor ved Institut for Tværkulturelle Studier ved Københavns Universitet, der også medvirker i dagens Religionsrapport på P1.

I en lignende undersøgelse foretaget af YouGov for DR i 2015 svarer hver tredje, at de tror på spøgelser og hver tredje svarer, at de har oplevet uforklarlige fænomener.

Peter Birkelund Andersen mener, der er overraskende elementer i undersøgelsen.

- Det betyder, at flertallet af danskere afviser det rene, naturvidenskabelige billede. Når man tror på mere mellem himmel og jord giver man plads til og accepterer muligheden, at der kan være noget, man ikke kan måle

Facebook
Twitter