De muslimske klædedragter er blevet tydeligere i modebranchen de seneste år.
Siden 2014 har store tøjkæder som Tommy Hilfiger, Mango, Zara og Dolce & Gabbana budt ind med kollektioner og produkter målrettet det muslimske publikum. Og det er et købestærkt publikum, modehusene har kastet deres opmærksomhed på.
Ifølge det amerikanske magasin Fortune købte muslimske forbrugere sko og tøj for næsten 1800 milliarder kroner i 2013 svarende til omkring 11 procent af det samlede, globale modemarked og mere end forbruget i Italien og Japan til sammen.
I 2019 forventer man, at tallet runder 3300 milliarder kroner.
Danske Camilla Max er designer og grundlægger af mærket ’Tales of Rebels’. Hun har haft base i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater igennem flere år, og kender dermed til det marked, de store modehuse i disse år går målrettet efter.
- Den muslimske tøjforbruger er ekstrem købestærk. Så det er ikke så underligt, at de store modehuse har fået øjnene op for det marked. Alt andet ville være underligt, fortæller hun i Religionsrapport på P1.
På sociale medier som Instagram er de muslimske klædedragter også i fokus i disse år. Her deler unge, muslimske kvinder iklædt hijab ud af mode- og stiltips. De kaldes hijab-bloggere, og de mest populære bliver fulgt af langt over en million mennesker.
Danske Tanja Ayesha er hijab-blogger, og i hendes optik kan man ikke undervurdere Instagrams betydning for, at den muslimske gren af modebranchen er blevet tydligere.
- Det er blevet en comunity, hvor folk følger, inspirerer og støtter hinanden. Vi viser, at den muslimske kvinde kan se ud på rigtig mange måder, fortæller hun i Religionsrapport på P1.