Jesus er et pokéstop: Kirker tiltrækker pokémon-jægere

Det populære spil Pokémon Go har øget trafikken omkring landets kirker.

Kirker, døbefonte og selv Thorvaldsens ikoniske Jesus-figur er blevet en del af spil-fænomenet Pokémon Go.

Der er lidt mere trængsel end sædvanligt omkring landets kirker i disse dage. Årsagen skal findes i det populære spil Pokémon Go, der har taget verden med storm.

Kirker og skulpturer i og omkring kirker er nemlig populære som såkaldte pokéstop, hvor pokémon-jægere kan samle forråd og måske fange en pokémon. I København kan spillerne for eksempel slå vejen forbi Thorvaldsens ikoniske Jesus-figur i Vor Frue Kirke.

Trængslen af pokémon-jægere har man blandt andet oplevet ved Allehelgens Kirke og Sundskirken på Amager. Det fortæller sognepræst Louise Britze Kijne, der tager det store fremmøde omkring kirkerne med ro.

- Det vækker ikke den store forargelse. Jeg synes, det er vigtigt at være et legende menneske. Og det er et socialt spil, som giver spillerne noget fællesskab.

I Allehelgens Kirke er døbefonten et pokéstop, hvilket betyder, at kirketjeneren har fået flere henvendelser fra pokémon-jægere om at blive lukket ind i selve kirken.

- Skulle der blive fanget en enkelt pokémon i kirken, er det fint med mig. Det er ikke selve kirkerummet, der er helligt. Det hellige ligger i mødet med Gud, og det skal vi nok sørge for plads og ro til, lyder det fra Louise Britze Kijne.

Sådan ser det ud i spillet Pokémon Go, når man kommer forbi Thorvaldsens Jesus-figur i Vor Frue Kirke.