Özlem Cekic: Vi må ikke lade terroren vende os mod hinanden

Debattør og tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic forsøger at bygge bro mellem danskerne. Hun mener, det er vigtigt i en tid, hvor kulturer stilles op mod hinanden.

Forståelse er nøgleordet, når Özlem Cekic sætter fokus på brobygning. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Afmagt. Det er den følelse, debattør Özlem Cekic sidder tilbage med, når nye terrorangreb finder sted i Europa og USA såvel som i Mellemøsten og Afrika.

Det fortæller hun i Mennesker og Tro på P1.

- Som muslim skal jeg forholde mig til islamisk terror og den diskussion, der følger med. Det kan være svært, fordi diskussionen ofte tager udgangspunkt i et billede af islam, der ligger meget langt fra den islam, jeg kender. Terroren vender os mod hinanden på den måde. Men vi må ikke gå ned ad den vej, for det er terroristernes mål.

Det er en af årsagerne til, at hun arbejder for at bringe danskerne tættere sammen. Forståelse er hendes nøgleord.

I mødet kan der ske mirakler

Özlem Cekic er tidligere folketingsmedlem for SF. I dag er hun kendt som debattør, hvor hun sætter fokus på brobygning mellem danskere med forskellige kulturelle baggrunde. Noget hun begyndte med, da debatten om danskhed, religion og kulturforskelle i hendes øjne blev for ophedet.

Og når Özlem Cekic møder danskere, tager samtalen da også ofte udgangspunkt i spørgsmålet om religion. Hun fortæller, at hun oplever det som noget positivt, fordi det åbner for en større forståelse af, hvad danskere er i dag.

- Man kan ikke bare regne med at blive forstået. Man må gøre en indsats for, at folk forstår ens bevæggrunde. Når vi mødes og bliver klogere på hinanden, kan der ske mirakler, siger hun.

Facebook
Twitter