Præst tilbage efter reinkarnationssag: Jeg er meget taknemmelig

Annette Berg blev suspenderet, efter hun på tv havde sagt, at hun troede på reinkarnation.

Sognepræst i Vig-Nr. Asmindrup pastorat Anette Berg er vendt tilbage, efter at have været suspenderet siden november, fordi hun har sagt, at hun tror på reinkarnation. (Foto: Anette Berg © Anette Berg)

Efter to måneders tjenestefri oven på udtalelser om reinkarnation er sognepræst Annette Berg nu tilbage i Vig Kirke på Sjælland.

Annette Berg blev landskendt i november for i en udsendelse i TV Øst at have sagt, at hun troede på reinkarnation, hvorefter hun efter tjenstlig samtale hos Roskilde-biskop Peter Fischer-Møller blev hun suspenderet året ud.

I går holdt hun sin første prædiken efter balladen, og hun føler sig godt behandlet af biskoppen, der efter hendes mening har behandlet sagen med alvor og kyndighed.

- Vi har haft nogle rigtig gode snakke, biskoppen og jeg. Og jeg synes, det er landet så flot, at han tør og vil denne her rummelighed. Det er jeg meget, meget taknemmelig for, siger hun til Religionsrapport på P1.

Vil ikke tale om reinkarnation

Forløbet har dog ikke kun været smukt, for Annette Berg har også mærket meget stærke følelser og vrede fra folk.

Hårdest har det været, at hun har oplevet en hetz mod hende som person.

- Jeg synes, det er ærgerligt, fordi det bliver så primitivt. Det vækker nogle gange det værste i os, når vi får mulighed til at sparke til en anden. Det har jeg ikke været specielt glad for, selvfølgelig.

Annette Berg er under såkaldt skærpet tilsyn i hele 2016, hvilket blandt andet betyder, at hun skal sende alle sine prædikener til biskoppen.

Hun havde da heller ikke lyst til at snakke om reinkarnation, da Religionsrapport mødte hende.

- Vi har heldigvis ikke trostvang

Alligevel synes hun, at folkekirken er god til at rumme den tvivl, der også kan være hos kristne troende, når dogmerne fra bibelen ikke umiddelbart kan genkendes i hverdagen.

- Du kan se på nogle af dogmerne og sige: Har vi ikke flyttet os, siger vi ikke tingene på en anden måde i dag? Jo, det gør vi. Men jeg synes faktisk, at rigtig mange præster er gode til at connecte det til vores liv, det vi lever her og nu anno 2016, siger hun.

Og hvis det modsatte er tilfældet, må vi glæde os over, at vi frit kan vælge den kirke og den præst, vi befinder os godt med, siger hun.

- Det synes jeg er en luksus. Vi har ikke trostvang, man skal ikke sidde i sin egen sognekirke.

Roskilde-biskop, Peter Fischer-Møller, har ikke ønsket at kommentere på, om han er tilfreds med indholdet i Annette Bergs første prædiken efter hendes tilbagevenden fra tjenestefri orlov.

Facebook
Twitter