TV 2 ønsker reklamer fra politiske partier

Reklamer og masser af dem. Omtrent sådan lyder ønsket fra TV 2's adm. direktør Merete Eldrup, der vil have lov at sende reklamer midt i film. Hun vil også have politiske reklamer i farvefjernsynet.

Kæmpegæld på 820 millioner kroner lærer administrerende tv-direktør at tænke nyt. Derfor vil TV 2's direktør Merete Eldrup have lov til at sende reklamer midt i programmerne.

Det gælder blandt andet film, som de fleste seere kender det fra bl.a. TV3 og Kanal 5.

Desuden ser Merete Eldrup gerne, at TV 2 får lov til at reklamere for flere produkter, end de må i dag.

- Man kunne godt kigge på, om politiske partier, fagforeninger og arbejdsgiverforeninger kunne reklamere på TV 2. Vi ser i forvejen deres reklamer i aviserne, siger Merete Eldrup.

Vejrudsigt som reklame-buffer

I dag er det ikke tilladt, men det bliver det, hvis TV 2-direktøren får sine ønsker opfyldt. Hun ærgrer sig også over, at kanalen ikke må afbryde deres udsendelser for at gøre plads til reklamer.

I stedet tænker TV 2 kreativt. Stationens store succes i øjeblikket med 'Vild med dans', hvor statsministerfruen optræder i dansegevandter, afbrydes af en vejrudsigt, der er flankeret på begge sider af reklameblokke.

- Reklamer er vores eneste indtægt, derfor har vi opfundet en vejrudsigt ind i mellem, vi har ikke andet valg. Det ville ikke kunne løbe rundt, hvis vi kun sendte reklamer før og efter programmet, der varer langt over en time, siger Merete Eldrup.

Skærer i programmerne

Andre programmer lider en endnu hårdere skæbne, fortæller Eldrup. Uden at ville sætte navn på udsendelserne, afslører hun, at TV 2 gerne skærer et kvarters tid af en engelsk dokumentar, så den kun varer 25 minutter.

- På den måde kan vi sende to programmer på en time, og derved har vi plads til flere reklameblokke, forklarer Merete Eldrup

Denne lille sakse-manøvre er sket flere gange.

Millioner på spil

Det senest år har været miserabelt for TV 2, som i dag har en gæld på 850 millioner kroner. Derfor håber Merete Eldrup, at politikerne vil lempe reglerne for reklamer på TV 2.

Og lykkes Merete Eldrup med sine visioner, anslår hun, at TV 2 vil kunne få en merindtægt på et tocifret millionbeløb. Penge der ville lune på Kvægtorvet i Odense.

Public service på spil

Et andet sted TV 2 ser en mulighed for at spare, efter devisen en krone sparet er en krone tjent, er på stationens public service forpligtelser. Dem ser Merete Eldrup gerne revideret, uden at hun vil præcisere, hvad der eventuelt skulle skæres ned.

Hun vil ikke udelukke nyhedsområdet, men understreger, at TV 2 fortsat ønsker at være stærke på nyheder.

Merete Eldrup fortalte om sine planer på et møde på Christiansborg torsdag, hvor både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti med det samme var imod tanken om, at TV 2 skulle have lov at opgive deres velkendte slogan: 'En god film uden afbrydelser.

- Vi ved ikke om vi vil afbryde film. Måske med en enkelt reklameblok. Vi lever af seerne og for mange reklameblokke jager seerne væk. Det drejer sig om for os at passe på seerne, siger Merete Eldrup.