Tv-nævnet trækker ikke stikket til ROJ TV

Radio- og tv-nævnet vil ikke umiddelbart trække stikket for ROJ TV, selv om den kurdiske tv-station i dag fik dom for at være talerør for PKK, der står på EU's og USA's terrorliste.

Det er op til det danske radio- og tv-nævn, om den kurdiske tv-station ROJ TV fortsat skal have lov til at sende fra København efter at byretten i dag afgjorde, at stationen er talerør for den kurdiske bevægelse PKK, som står på EU's og USA's terrorliste.

Og her er man ikke umiddelbart indstillet på at trække stikket.

- Hvis dommen bliver anket til landsretten skal tv-nævnet overveje, om ikke landsretten skal have arbejdsro, og først derefter tage stilling til, hvordan vi så skal reagere. Hvis den ikke ankes, giver det anledning til en overvejelse om, om vi skal gennemse det samme materiale som byretten med henblik på at overveje, hvad der så skal ske, siger formand for nævnet Christian Scherfig til DR Nyheder.

Københavns Byret mener, at ROJ TV har propaganderet for PKK ved ensidigt at gengive udtalelser fra den kurdiske guerillabevægelse. ROJ TV har været finansieret af PKK, som har haft indflydelse på, hvad stationen har bragt, lyder det i dommen. Men det er ikke ensbetydende med, at stationen ikke skal have lov at sende fremover, understreger Christian Scherfig.

- Det vi skal tage hensyn til, er det, der bliver vist på tv. Ikke det spor, som straffesagen også forfølger, nemlig pengesporet. Altså hvordan Roj TV er finansieret. Det vil sige, vi skal tage stilling til, hvorvidt der ifølge radio- og tv-loven er tale om objektiv saglig nyhedsformidling. Eller om er tale om opfordring til had eller terror.

Facebook
Twitter