TV-serien Broen bliver til The Tunnel

Det dansk/svenske drama Broen er blevet til en udenlandsk serie, der foregår i England og Frankrig.

På søndag har den dansk/svenske dramaserie 'Broen' premiere på sæson 2. Få uger senere, midt i oktober, har den fransk/engelske dramaserie 'The Tunnel' premiere på den britiske tv-kanal Sky Atlantic.

The Tunnel - eller Tunnellen - er en udenlandsk genindspilning af den danske serie, der havde premiere herhjemme i efteråret 2011.

Og hvor den danske udgave af serien foregår på Øresundbroen mellem Danmark og Sverige, foregår The Tunnel i tunnellen under Den engelske kanal.

Konceptet er det samme. Et lig bliver fundet præcis på grænsen mellem de to lande, to vidt forskellige betjente skal arbejde sammen om at finde morderen, der umiddelbart slår ihjel ud fra samfundsmæssige, politiske perspektiver - men i virkeligheden er det måske mere personligt.

Vanskelig opgave

Og så handler serien - ligesom den svensk/danske - også om de tydelige forskelle på kultur, her altså den franske og engelske, og allerede i produktionen var de to forskellige lande en udfordring.

- Det var faktisk ret vanskeligt. Det var en 50-50-produktion, hvilket betød, at ingen havde den endelige kontrol over projektet. Det hele foregik halvt på fransk, halvt på engelsk med to franske og to britiske instruktører, tre franske og tre britiske manuskriptforfattere, siger producer Jane Featherstone til The Guardian.

Kim Bodnia og Sofia Helins roller bliver i denne udgave spillet af Stephen Dillane, der er kendt som Stannis Baratheon i Game of Thrones, og Clémence Poésy, der spiller Fleur Delacour i Harry Potter-filmene.

Se klip fra The Tunnel, og hør skuespillerne fortælle via linket her

Også USA-udgave

Det er ikke første gang, at udlandet har fingrene i Broen eller ladet sig inspirere af serien. I USA har 'The Bridge' allerede haft premiere, og her fik serien noget blandede anmeldelser, skriver Mediawatch.

- Obligatorisk tv-serie for dem, der elsker drama, lød anmeldelsen fra The Hollywood Reporter i følge Mediawatch, mens New York Times kaldte serien for 'overambitiøs'.

Broen 2 kan ses på DR1 på søndag klokken 20.

Facebook
Twitter