Tv-stjerne overfaldet med kemisk substans: Hollywood-kollegaer dybt berørte og rasende

Skuespilleren Jussie Smollett fra tv-serien 'Empire' blev overfaldet på vej ud af en fastfood-restaurant.

Jussie Smollett spiller den homoseksulle karakter Jamal Lyon 'Empire'. Smollett sprang selv ud som homoseksuel i 2015. (Foto: Alberto E. Rodriguez © 2018 Getty Images)

Opdatering: Jussie Smollett blev i slutningen af februar anholdt af politiet i Chicago og sigtet for at have indgivet en falsk anmeldelse om overfaldet. Ifølge politiet havde Smollett selv betalt to personer 3.500 dollars for at iscenesætte overfaldet på ham.

Sigtelsen har i øvrigt fået producerne bag 'Empire' til at skrive Jussie Smollets karakter, Jamal, ud af de sidste to afsnit af den igangværende sæson.

Den amerikanske skuespiller Jussie Smollett er natten til tirsdag blevet offer for et voldsomt overfald i Chicago, som byens politi efterforsker som en hadforbrydelse.

Det skriver blandt andet CNN og NBC.

Smollett, der er sort og homoseksuel, blev mødt af racistiske og homofobiske tilråb af to mænd ud på vej ud af en restaraunt.

Herefter blev overfaldet fysisk.

Gerningsmændene begyndte at slå offeret i hovedet og hældte en ukendt, kemisk subtans ud over ham, lyder det i en udtalelse fra Chicagos politi.

Man regner med, at kemikaliet er et blegemiddel, lyder det ifølge en kilde tæt på efterforskningen.

- Vi tager efterforskningen meget seriøst og behandler sagen som en mulig hadforbrydelse, lyder det fra Anthony Guglielmi, talsformand for Chicagos politi til NBC.

Efter overfaldet flygtede gerningsmændene fra stedet, og Smollett tog ved egen hjælp til Northwestern Memorial Hospial. Omfanget af hans skader kendes ikke, men hans tilstand er ifølge myndighederne 'god', skriver CNN.

Jussie Smollett (til højre) sammen med nogle af sine medspillere i 'Empire'. Fra venstre: Bryshere Y. Gray, Terrence Howard og Taraji P. Henson. (© Fox via Getty Images)

Holdet bag 'Empire': Vi er dybt berørte og rasende

Twentieth Century Fox Television, der står bag den prisvindende tv-serie, hvori Smollett spiller den homoseksuelle karakter Jamal Lyon, har efter overfaldet udsendt en erklæring til støtte for skuespilleren.

- Vi er dybt berørte og rasende over, at et medlem af vores 'Empire'-familie, Jussie Smollett, på modbydelig vis er blevet overfaldet, lyder det i udtalelsen, der fortsætter:

- Vi sender vores kærlighed til Jussie, der er sej og stærk, og vi vil samarbejde med myndighederne for at stille disse gerningsmænd for en domstol. Vores studie, netværk og produktion står forenede over for en hvilken som helst foragtelig volds- og hadshandling - specielt hvis den er rettet mod én af vores egne.

Ifølge Variety fortsætter 'Empire'-holdet med at filme som planlagt. Det vides endnu ikke, om overfaldet på Smollett vil forsinke produktionen af den igangværende sæson.

I Danmark kan 'Empire' streames på Viaplay.

Facebook
Twitter