Tv-vært giver pris til velgørenhed

DR's Dorte Fals får den såkaldte Lloyd's pris på 35.000 kroner for sin letforståelige formidling af svært tilgængeligt pengestof.

Hun er vært på tv-nyhedsmagasinet "Penge", og torsdag eftermiddag er der penge hente for DR-værten Dorte Fals. På den britiske ambassade modtager hun nemlig en pris på 35.000 kroner.

Prisen får hun på grund af sin værtsrolle som en belønning for hendes evner til at formidle svært tilgængeligt økonomisk stof på en letforståelig måde.

Letforståelig økonomi

Det hele drejer sig om Lloyd's pris, der uddeles af Foreningen af registrerede revisorer og sponsoreres af det britiske forsikringsselskab Lloyd's of London.

Blandt de danskere, der tidligere har modtaget Lloyd's pris er Irma-direktør Alfred Josefsen og Tryg Vesta-bossen Stine Bosse. I år lyder begrundelsen for at give prisen til Dorte Fals således:

- Du tildeles prisen for din indsats i "Magasinet Penge", hvor du i helt usædvanlig grad har formået at kommunikere vanskelige økonomiske problemstillinger på en tilgængelig og letforståelig måde til glæde for borgere og virksomheder i Danmark.

Penge til velgørenhed

Dorte Fals er beæret over at få prisen. Særligt begrundelsens ordlyd gør hende glad.

- Jeg er utrolig glad og stolt, både på mine egne og programmets vegne, over at få prisen og ikke mindst for begrundelsen. For netop det at gøre vanskelige emner forståelige og lettilgængelige er jo målet med både mit og mine kollegers arbejde, siger hun.

De mange dejlige penge kommer hun dog ikke til at nyde godt af. Ifølge DR har hun valgt at skænke dem til velgørenhed.

/ritzau/