Tv-vært med i kongelig priskomite: Det er lidt angstprovokerende

Maria Månson har for første gang været med i den komite, der vejleder kronprinsparret i forbindelse med deres kulturpriser.

Det er første gang, at værten har siddet med i komiteen for Kronprinsparrets Priser. (Foto: Allan Hansen © dr)

Det er ganske vist kronprinsparret, der beslutter, hvem der modtager Kronprinsparrets Kultur- og Stjernedryspriser i aften i Silkeborg.

Men det gør de ud fra en lang liste, som en særlig komite har sammensat.

En af dem, der har været med i årets komite, er Maria Månson, der er vært på Filmselskabet og Sprogquizzen på DR K. Hun var derfor også at finde på den røde løber op til aftenens prisshow.

- Det har været rigtig spændende. Vi har mødtes og haft en masse bruttobud med, og så har vi siddet og diskuteret en masse spændende mennesker. Til sidst lavede vi en liste til kronprinsparret, som de så har kunnet vælge og vrage fra, fortæller værten.

Det er først gang, at Maria Månson sidder i komiteen og dermed har været med til at vejlede kronprinsparret i, hvem der særligt fortjener at modtage de eftertragtede priser.

- Jeg har naturligvis gjort brug af den kompetence, som jeg har, der jo ligger i filmverdenen. Så jeg har selvfølgelig proppet nogle filminstruktører og spændende skuespillere i den pulje.

Hvordan er det at være her i aften for første gang?

- Det er så dejligt, spændende og lidt angstprovokerende og jeg har øvet mig i at neje. Jeg er meget beæret over at være med i komiteen.

Aura optræder med personlig sang

Også sangerinden Aura var at finde på den røde løber i aften. Hun er nemlig blandt de optrædende i showet.

Hun har fundet på noget meget kraftfuldt til sin optræden med sin sang ’Can’t Steal The Music’ fortæller hun.

- Sangen, jeg skal spille i aften, er enormt vigtig for mig. Den handler om, at lige meget hvor meget man skal igennem i sit liv, bliver man nødt til at kæmpe for det, tro på det og blive ved med at gøre det, man elsker, siger Aura.

Aura har skrevet sangen 'Can't Steal The Music', som hun optræder med lørdag aften i Silkeborg. (Foto: Allan Hansen © dr)

Ved showet er der også optrædener fra blandt andre Shaka Loveless, Bisse og Aarhus Teater i samarbejde med Simon Kvamm.

I alt uddeles to Stjernedrys-priser foruden Kronprinsparrets Sociale Pris samt Kulturprisen.

  • Kronprinsparret ses her ankomme til Jysk Musikteater i Silkeborg, hvor Kronprinsparrets Priser uddeles i år. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Kulturminister Mette Bock var også blandt gæsterne ved Kronprinsparrets Kulturpris 2017 i Silkebog. (Foto: Allan Hansen © dr)
  • Med i kulturpriskomiteen sidder også musiker Uffe Savery, der her ses med sin hustru Tanja. (Foto: Allan Hansen © dr)
1 / 3
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk