TV2-serie vinder homo-pris

TV2s dramaserie "Rita" vandt her til aften BENT-prisen for den mest vellykkede portrættering af en fiktiv homoseksuel karakter.

TV2s dramaserie "Rita" vandt her til aften BENT-prisen for den mest vellykkede portrættering af en fiktiv homoseksuel karakter.

Det blev TV2-serien "Rita" der løb med BENT-prisen ved den københavnske filmfestival for homoseksuelle, MIX Copenhagen.

Prisen går til den serie- eller filmproduktion der har skabt den mest troværdige homoseksuelle karakter, og det er netop hvad skuespilleren Nikolaj Groth gør i rollen som den 15-årige Jeppe, der springer ud som bøsse.

Modig mainstream-serie

- Siden 1970'erne har vi set mange spring ud-historier på film og tv, men sjældent er emnet blevet foldet så grundigt, så rørende og så morsomt ud, som det sker her. Folkene bag dette års BENT-vinder har haft modet til at skabe en troværdig og realistisk homo-karakter - oven i købet i en mainstream tv-serie, hvor vi i Danmark er forvænte med den slags, lød det fra BENT-juryen, som består af fem journalister og folk fra filmbranchen.

BENT-prisen er navngivet efter den første åbne homoseksuelle hovedperson i en dansk spillefilm, nemlig Frits Helmuths karakter i folkekomedien 'Lille spejl' fra 1978.

Den blev uddelt første gang sidste år, hvor den gik til instruktør Carlos Augusto de Oliveira for filmen 'Rosa Morena' med Anders W. Berthelsen i hovedrollen som en bøsse, der ønsker at blive far for enhver pris.

Facebook
Twitter