Tysk radio: Remee stjal MGP-vindersang

X Factor-dommer Remee beskyldes nu for mere eller mindre at have tyvstjålet det nummer som han skrevet til det tyske pigeband No Angels. Men den slags beskyldninger forekommer ofte, siger grand-prix arrangør.

X Factor-dommer og sangskriver Remee beskyldes nu for mere eller mindre at have tyvstjålet det nummer, 'Disappear', som han skrevet til det tyske pigeband No Angels. Bandet vandt torsdag det tyske Melodi Grand Prix med sangen.

Det er den tyske radiostation Augsburger Hitradio der sender i den nordlige del af Bayern, der står bag beskyldningerne mod Remee.

Ifølge stationen har Remee ladet sig inspirere lige lovlig meget af en sang, der i januar fik tredjepladsen i et talentshow på den tyske tv-station RTL.

- Melodierne passer forbløffende godt til hinanden, selv om de ledsagende akkorder varierer, lyder det fra Augsburger Hitradios programchef Daniel Lutz.

RTL: Remee kan tage det roligt

NDR, som er den tyske tv-station der står bag Melodi Grand Prix'et har nu indledt en officiel undersøgelse på baggrund af beskyldningerne. Umiddelbart mener NDR's underholdningschef dog at Remee kan tage det helt roligt.

- I det seneste år har der ikke været et eneste Melodi Grand Prix, hvor der ikke har været beskyldninger om plagiat. Det hører med til et Melodi Grand Prix, siger ham.

Remee afviser pure beskyldningerne og siger, at han end ikke kender den gruppe, der optrådte i talentshowet på RTL.

Ikke noget at komme efter

Hos Ekstra Bladet har musikanmelder Henrik Queitsch lyttet til de to numre, og han mener umiddelbart ikke, der er noget at komme efter.

- De lyder begge som noget, der står på side to eller tre i enhver popsnedkers manual for begyndere (...) det er ganske sandsynligt, at man har kunnet komponere den ene uden at have hørt den anden, siger Henrik Queitsch.