Tysk tv vil ikke sende Pink Floyd-sangers koncerter

Efter anklager om antisemitisme dropper flere tyske tv-stationer at sende sangerens koncerter.

Den tidligere sangskriver fra det legendariske rockband Pink Floyd har siden 2011 været medlem af den palæstinensisk-ledede gruppe 'Boycott, Divestment and Sanctions Movement', også kendt som BDS. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Næste år får tyske tv-seere alligevel ikke lov til at høre Roger Waters fra det legendariske rockband Pink Floyd synge sange fra de anmelderroste album 'The Dark Side of the Moon' og 'Wish You Were Here'.

Flere offentlige tv- og radiokanaler under ARD-stationen i Tyskland har nemlig droppet at sende koncerterne på grund af 'anklager om antisemitisme mod Roger Waters'. Det skriver Reuters.

Roger Waters, som efter sin tid i det anmelderroste band er gået solo, har siden 2011 været medlem af den palæstinensisk-ledede gruppe 'Boycott, Divestment and Sanctions Movement', også kendt som BDS.

Vil sende et signal

Radiostationen RBB, der er én af de stationer, som boykotter Waters' koncerter, fortæller, at de vil sende en besked til andre kunstnere, som retter sig efter BDS, og som derfor nægter at optræde i Israel.

- Det er et vigtigt signal for RBB at tage en klar position her for de jødiske samfund i Berlin og Brandenburg, udtaler Patricia Schlesinger, direktør i RBB, i en pressemeddelelse.

De jødiske samfund er glade for, at tv-stationerne tager afstand til den 74-årige rockstjerne.

- Den hurtige og afgørende reaktion fra tv-selskaberne er et vigtigt signal om, at den tiltagende antisemitisme mod Israel ikke har nogen plads her i Tyskland, siger Josef Schuster, der er præsident for Det Centrale Råd for Jøder i Tyskland, til Reuters.

'Absolut latterlig beslutning'

Marek Lieberberg, der er forsangerens tourmanager, har udtalt til Reuters, at tyske jøder har ret til at være bekymrede over den 'klart synlige og voksende antisemitisme' i Tyskland.

Men han mener, at tv-stationernes beslutning om at droppe at sende tv fra Waters' koncerter er 'absolut latterlig'.

Det har han tidligere sagt

I december 2013 snakkede Roger Waters ifølge The Guardian om Holocaust og situationen mellem Israel og Palæstina:

- Der var mange mennesker, der lod som om, at undertrykkelsen af jøderne ikke foregik fra 1933 til 1946. Så det her er ikke et nyt scenario. På nær at denne gang er det palæstinensere, der bliver dræbt, sagde Waters til The Guardian.

Han har ifølge Rolling Stone efterfølgende sagt, at det ikke er antisemitisme, hvis man fredeligt protesterer imod Israels inden- og udenrigspolitik.

Det er Roger Waters' koncerter i Berlin og Köln, der er planlagt næste sommer, som de tyske seere ikke får til at se på tv-skærmene.