Ud i verden med spørgsmål som bagage

Ann Frydendal og Per Damm har valgt at rejse ud i verden for at stille 10 vigtige spørgsmål.

Ann Frydendal og Per Damm har solgt både hus og ejendele og vil nu rejser ud i verden med lethed. (© DR)

Hvis man stiller et oprigtigt spørgsmål og virkelig er interesseret i at høre svaret, så får man også et oprigtigt svar, som sandsynligvis kommer fra et åbent og hjerteligt sted.

Det er den holdning, der ligger bag Ann Frydendal og Per Damms beslutning om at rejse ud i verden for at blive klogere på sig selv og mennesker ved at stille en række universelle spørgsmål til dem, de møder på deres vej.

Følger deres drømDet begyndte en aften i november sidste år, hvor Ann Frydendal og Per Damm sad og tegnede og brainstormede om de steder i verden, de drømte om at besøge.

- Vi klistrede drømmene op på væggen i soveværelset og på en måde, så sov vi på det, fortæller Ann Frydendal til Sproglaboratoriet på P1.

De besluttede sig for at rejse ud i verden med rygsække, som to snegle med deres huse på ryggen.

Siden den novemberaften har Ann og Per derfor afviklet deres job som henholdsvis bankdirektør og selvstændig markedsanalytiker, de har solgt deres huse og det meste af deres jordiske gods.

Vil ikke rejse som turister

Og selv om det er meningen, de skal rejse let, vil de gerne medbringe noget på rejsen, der har en vis tyngde.

- Tanken om blot at rejse for oplevelsens skyld, for at se de kendte steder eller kunne sætte et hak ved diverse seværdigheder virkede fattig og en smule uinteressant, siger Per Damm.

Derfor dukkede ideen om at rejse ud i verden med spørgsmål op. Det skulle være spørgsmål som var universelle og eksistentielle, således at alle de mødte - uanset køn, alder, farve og kultur - ville kunne relatere til dem.

- Vi kom frem til, at hvis vores spørgsmål både kan udfordre os selv og sætte en refleksion i gang hos dem, vi spørger, så er det destination nok for os.

Spørgsmål skal invitere til samtale

Ann Frydendal og Per Damm henvendte sig til Sproglaboratoriet for at få hjælp til at stille de 10 bedste spørgsmål.

Lyttere i alle aldre fra 4 til 80 bidrog med forslag, som Ann og Per efter grundige overvejelser kogte ned til de ti spørgsmål nedenfor.

- Når vi er ude i verden er det vores tanke, at vi synligt vil bære spørgsmål på os, fx på rygsækken, og derved opfordre til kontakt og kommunikation. Og vi planlægger at invitere mennesker, vi møder, til skumrings-samtaler, hvor vi lægger spørgsmålene frem, fortæller Ann Frydendal.

LISTEN OVER DE 10 SPØRGSMÅL SOM ANN OG PER VIL REJSE UD MED

Hvad er lykken for dig? Hvad er kærlighed? Hvad er livet lavet af? Hvad gør dig taknemmelig? Hvad er drømmen i dit liv? Hvordan gør du livet lettere for andre mennesker? Hvordan vil du beskrive planeten Jordens tilstand? Hvordan ser den verden du tilstræber ud? Hvad betyder tilgivelse for dig? Hvad betyder sorger og kriser i dit liv for, hvordan du værdsætter livet?

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk