Ud med havfruen og ind med Noma

NOMAs sejrsgang har kæmpemæssig brandingværdig for Danmark. Nu er det ikke længere den lille havfrue, men Noma, udlandet taler om.

Nomas sejsgang har kæmpemæssig brandingværdig for Danmark.

- Nu er det ikke længere den lille havfrue, men Noma, udlandet taler om.

Sådan siger Susie Ekstrand, Direktør i Landbrug & Fødevarer, hvis organisation repræsenterer danske landmænd og fødevarevirksomheder.

Hun oplevede blandt andet det store kendskab til Noma og dansk mad, da danske repræsentanter sidste år var i Australien på et stort eksportfremstød.

Ekstra stjerne på skulderen

Og nu har Noma altså gjort det igen. Sent i går aftes blev den danske gourmetrestaurant præmieret som verdens bedste restaurant.

Med sin fornemme placering som verdens nummer et for tredje gang bliver Noma den første restaurant ud over den nu lukkede, spanske gourmetrestaurant El Bulli, som har scoret hattrick i konkurrencen.

- Jeg er enorm stolt over Nomas succes. Danmark er i forvejen kendt for høj fødevarekvalitet, men det er klart, at Nomas hattrick giver en ekstra stjerne på skulderen, siger Susie Ekstrand.

Lettere at sælge danske varer

Og netop dét gør det lettere for danske fødevarevirksomheder, at sælge deres varer til udlandet, pointerer direktøren.

- Noma har nået et niveau, hvor folk i udlandet nu sidestiller dansk gastronomi med dansk design og film. Det er kæmpe stort. Og det gør det lettere at sælge danske fødevareprodukter i udlandet

Noma har nu ud over titlen som verdens bedste restaurant også to af de eftertragtede Michelin-stjerner.

Facebook
Twitter