"Udenfor Borgen" fanger lyttere ind

Det er ikke kun "Borgen" på DR1, der har fået fat i publikum. Også radioudgaven af Borgen - "Udenfor Borgen" har fanget lyttere ind.

Mens DR1 samler omkring 1,5 millioner seere søndag klokken 20 foran farvefjernsynet, når dramaserien "Borgen" begynder, så har radioen sig egen udgave af serien.

"Udenfor Borgen" hedder radiodramaet, der i de to første udsendelser har haft 87.000 lyttere med i minimum fem minutter, viser tal fra DR Medieforskning. Selv om det lyder af lidt, forklarer medieforsker Dennis Christensen, at lyttertallene er ganske pæne.

- Det er helt tydeligt, at der gradvist kommer flere lyttere til - formentlig fordi tv-serien nu er gået i gang. Når 'Uden for Borgen' bliver sendt første gang hver uge, er det 15 procent af alle med radioen tændt på det tidspunkt, som lytter med. Det er et pænt stykke over det gennemsnitlige niveau for P1, siger Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Magtens væsen på flere platforme

Historien i "Udenfor Borgen" foregår i det samme politiske univers som "Borgen" i farvefjernsynet. Men hvor DR1's historie handler om magtspillet på Christiansborg, handler radiodramaserien om embedsværket.

Lytterne har for eksempel kunnet høre Hans Gammelgård, departementschefen i Miljøministeriet, der har begravet sig i arbejdet, efter at han har stedt sin kone til hvile. For DRs fiktionschef, Ingolf Gabold, hænger radio, tv og net sammen, når det kommer "Borgen".

- "Udenfor Borgen" er et supplement til "Borgen" på tv og sammen med vores websatsning på dr.dk/ekspress, belyser vi nu - i fiktionens form - demokratiets og magtens væsen fra forskellige vinkler."

Mange mulighedre for et lyt

Den populære tv-kok og altså også manuskriptforfatter, Adam Price, har skrevet tv-serien, mens Tommy Bredstes er hovedforfatter til radiodramaet. Bredsted står også bag blandt andet radioens udgave af dramaet "Sommer", som de fleste måske bedst kender fra tv.

"Udenfor Borgen" kan høres hver torsdag klokken 21.08 på P1, men programmet genudsendes flere gange i løbet af ugen på både P1 og P2. Og så kan serien selvfølgelig også hentes som podcast.

Facebook
Twitter