Udenlandske medier: Kongehuset ligner en dæmonfamilie

Familieportrættet af kongefamilien ligner plakaten til en gyserfilm, skriver flere amerikanske medier.

- Du vil ikke være den eneste, der tænker, at Halloween er tilbage, når du ser på dette uhyggelige møde mellem dæmonbørn, en besat lille pige og voksne med tomme blikke. Det er dog ikke et feriebillede af familien Addams, men det officielle portræt af tre generationer fra den danske kongefamilie, skriver den britiske avis The Daily Mail. (© kongehuset.dk)

Det er nok ikke lige den slags opmærksomhed, den danske kongefamilie har regnet med:

At utallige britiske, amerikanske og canadiske medier diskuterer, hvorvidt den danske royale familie minder mere om dæmoner end rigtige mennesker.

Ikke desto mindre er det netop, hvad kunstneren Thomas Kluges portræt af den kongelige familie har afstedkommet.

Det nyligt offentliggjorte maleri er det første royale portræt af hele kongefamilien i mere end hundrede år, og gruppeportrættet har ført til overskrifter som 'Dansk royalt familieportræt ligner en gyserfilmsplakat' og 'Verdens mest uhyggelige royale portræt'.

Prins Christian ligner dreng fra gyser

Det var hjemmesiderne Reddit og Buzzfeed, der først gjorde opmærksom på ligheden mellem maleriet af kongefamilien og gyserfilmsplakater. Siden har gruppebilledet spredt sig til utallige medier.

Især prins Christian bliver diskuteret, da han ifølge de amerikanske hjemmesider, har en slående lighed med drengen Damien i gyserfilmen 'The Omen' ('Tegnet' på dansk).

Det royale maleri bliver udstillet på Amalienborgmuseet, og ifølge museets hjemmeside bliver prins Christian på maleriet fremstillet som en prins, der "synes bevidst om fremtidens ansvar."

- Hjemmesiden specificerede ikke, hvorvidt "fremtidens ansvar" involverer at hidkalde dæmoner eller lave pagter med djævlen, skriver den amerikanske nyhedshjemmeside socialnewsdaily.

Minder om familien Addams

Også den amerikanske netavis The Huffington Post har lagt mærke til portrætteringen af prins Christian.

- Stakkels prins Christian, som normalt ser så sød og munter ud, står forrest og minder os om en af tvillingerne fra 'Ondskabens hotel', skriver netavisen.

Britiske Daily Mail beskæftiger sig mere overordnet med maleriet, som ifølge avisen vækker minder om en anden berømt - om end fiktiv - familie, nemlig den makabre Addams-familie.

- Du vil ikke være den eneste, der tænker, at Halloween er tilbage, når du ser på dette uhyggelige møde mellem dæmonbørn, en besat lille pige og voksne med tomme blikke. Det er dog ikke et feriebillede af familien Addams, men det officielle portræt af tre generationer fra den danske kongefamilie, skriver avisen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk