Udlandet er vilde med 25-årige Andreas: De kalder mig "den danske prins"

Under navnet Snavs har den unge danske DJ og producer erobret verden med hård basmusik.

Den danske dj og producer Snavs har både optrådt på Tomorrowland, Coachella og EDC Las Vegas. Alle tre nogle af verdens største festivaler.

Derudover er han signet hos verdens førende pladeselskab, Spinnin’ Records, og har samtidigt også sit eget pladeselskab, Riotville Records.

I aften rammer Snavs Tinderbox, og alle, der kender til hans musik, ved, at det bliver en fest uden lige.

Men bag den hårde basmusik gemmer der sig en genert fyr, som hedder Andreas Holdø.

Fra gratis udgivelser på nettet til Spinnin’ Records

- Jeg startede med at lægge gratis musik ud, og så havde jeg sådan en ting med at lægge et nyt nummer ud hver fjerde søndag. Altså hele tiden komme med ny musik. Og så tror jeg bare, det hele voksede langsomt, fortæller Andreas Holdø om sin spæde start på musikkarrieren.

Det var først i gymnasiet, at interessen for musikken voksede, og selvom den unge dj havde lyttet til trap og dubstep hele sit liv, var det først, da han var 18 år gammel, at han begyndte at sidde og lave musik i kælderen.

- Jeg havde hørt dubstep i lang tid, og så viste min ven mig et program, hvor man kunne lave musik. På én dag havde jeg downloadet programmet, lavet et nummer, smidt det på SoundCloud og fundet på kunstnernavnet Snavs.

Lyt til nummeret Twerknado fra 2014 her:

0:00

Går imod den akademiske familie

Det lå ikke i kortene, at Andreas Holdø skulle blive dj. Den danske musiker kommer fra en akademisk familie, hvor de fleste er jurister eller økonomer.

- Mine forældre var måske ikke så glade for mit gennemsnit i gymnasiet, men de har været meget støttende omkring, at jeg er gået den musikalske vej. Min far er selv musisk, så han synes, det var fedt, fortæller den unge dj og fortsætter:

- Og nu kan de jo sagtens forstå det, nu hvor de kan se, jeg hele tiden rejser. Og så tror jeg også, at min storesøster tog skraldet ved at være besætter i Barcelona, griner den unge dj.

Snavs har optrådt på nogle af verdens største festivaler som Tomorrowland, Coachella og EDC Las Vegas. (Foto: Meha Karimi)

Og det var da også tydeligt, at musikken blev prioriteret over læsningen og opgaverne i gymnasiet.

Det første Andreas Holdøs kæreste bemærkede ved ham, var nemlig at han altid sad på bagerste række med store høretelefoner på i undervisningen.

- Dengang troede jeg måske ikke, at jeg ville komme til at leve af det, eller at jeg ville komme til at rejse så meget rundt, som jeg gør. Men jeg blev så fanget af det, og jeg syntes, det var så sjovt og interessant, at jeg kun fokuserede på dét og glemte skolen lidt.

En helt anden genre

Snavs adskiller sig da også fra andre unge, danske musikere ved at spille det, som han selv betegner som hård basmusik.

- Det gode ved at spille den musik, jeg gør, er, at dem, der er fan af mig, er meget loyale. Hvis man er fan af pop, kan man godt skifte mellem kunstnere alt efter hvilket nummer, der er fremme. Mine fans er meget loyale, lyder det fra Andreas Holdø.

Snavs har lavet et remix af Tiëstos nummer 'Boom', men Tiësto har også lavet remix af Snavs' musik. Lyt til 'Boom' her:

0:00
Fankulturen er ikke helt den samme i Danmark, som den er i udlandet. (Foto: Meha Karimi)

Den danske dj bliver sjældent genkendt på gaden, når han bevæger sig rundt omkring på Amager, hvor han har boet hele sit liv og stadig gør. Til gengæld er snakken en helt anden, når han bevæger sig uden for Danmark.

- Der er fans i Danmark, men der kan jeg sagtens gå rundt, uden at folk stopper mig. Det er sket få gange. Jeg tror også, det har noget med den danske mentalitet at gøre, men hvis jeg render rundt i LA, er der mange, der kommer og vil have et billede, fortæller Andreas Holdø og fortsætter:

- Det er helt vanvittigt. Især i Asien! Når jeg stiger ud i lufthavnen, står der folk med gaver og billeder af mig, det er ret vildt. Det er hvert fald noget andet end at lande i Københavns Lufthavn. Jeg har også fået mit eget navn i Kina. Der kalder de mig ’Den danske prins’. Det kan jeg ikke brokke mig over.

Den hårde og ensomme side af dj-livet

Men der er også en bagside af medaljen, for det at være dj er ikke bare én stor fest. Sidste år strejfede tanken om at stoppe Andreas Holdø, da han på 12 dage skulle optræde 10 forskellige steder i USA.

- Jeg fløj seks timer hver dag, jeg var færdig med at spille sent om natten, så skulle jeg tilbage til mit hotel, hvor jeg måske fik en times søvn, fortæller den unge dj og producer og fortsætter:

- Der var hele tiden flyforsinkelser, og jeg var så udmattet og presset. Så sad jeg bare og tænkte: Jeg ville ønske, jeg havde et almindeligt arbejde. Sådan har jeg tænkt nogle gange, men det her var den eneste gang, hvor jeg overvejede, om det var det, jeg ville med mit liv.

Andreas Holdø er blevet bedre til at invitere venner og kæreste med på tour, så han ikke skal rejse alene. (Foto: Meha Karimi)

En af Andreas Holdøs største udfordringer med jobbet, har dog været hans generthed, som han langsomt er ved at vokse fra.

- I starten stod jeg som en lille mus oppe på scenen. Så begyndte jeg at bruge mikrofonen en lille smule. Så blev det mere og mere. Nu står jeg nærmest og råber og skriger, men det er noget, jeg har skulle overvinde på en måde, lyder det fra den danske dj.

Og det er da heller ikke et helt almindeligt arbejde, Andreas Holdø har sig.

- Det er et arbejde, hvor det første, du bliver spurgt om er: Hvad vil du have at drikke? Jeg har ikke et problem med alkohol overhovedet, men det er et arbejde, hvor den writer (en seddel med ønsker fra kunstnerens side), du sender ud, er præget af, hvad du vil have at drikke.

Men selvom dj-livet af mange ses som én stor fest, er det langt fra sandheden, hvilket i høj grad blev understreget, da den svenske dj, Avicii, døde tidligere i år.

- Der er kommet meget fokus på tournéer efter Aviciis død. Nu er jeg ikke i nærheden af hans niveau, men der er mange dj’s, der er begyndt at stoppe med det, og som også har været offentligt ude at fortælle om, at de er deprimeret. Så det har sat fokus på noget, som mange dj’s faktisk lider af, og det er jo godt.

”De køber billetter for at se mig”

Andreas Holdø, der altså er det folkelige navn bag Snavs, har efterhånden optrådt mange forskellige steder. Men selvom den unge dansker kan krydse både Tomorrowland og Coachella af på sin bucket list, er der noget helt specielt over hans egne koncerter.

- Når du spiller en koncert på Vega, så køber folk billetter kun for at se dig. Der er ikke nogen, der bare lige tager på Vega, for det er ikke et sted, du bare lige tager hen for sjovt uden at vide, hvem der spiller, så det er lidt mere intenst. På festivaler tror jeg tit, folk dukker op, fordi de ved, det er en abefest, når jeg spiller. Det er selvfølgelig også meget sjovt, fortæller Andreas Holdø smilende.

Lyt til et af Snavs' nyeste numre 'Wont Let Us', som er fra 2018, her:

0:00
Snavs elsker at spille på festivaler, hvor folk kommer for at have en fest til hans musik. (Foto: Meha Karimi)

Den unge dj har optrådt på mange steder og ikke mindst i mange lande, men han bliver ved med at drømme:

- Sidste år tænkte jeg: Nu topper det. Men så er det allerede blevet vildere i år, så jeg ved ikke, hvornår det stopper med at gå opad. Min største drøm ville nok være at spille på Madison Square Garden, men det kan godt være det er lidt urealistisk.

P3-vært Pelle Peter Jensen om Snavs

  • Snavs er en international superstjerne inden for den hårde elektroniske musik. Alene i år har han været på flere turnéer i både Kina og USA.

  • Han har over 100.000 følgere fra hele verden på Facebook, og mastodonter som Tiesto og Martin Garrix har spurgt, om ikke de må remixe ham. Det plejer at være omvendt.

  • Han laver kompromisløs elektronisk hård musik. Ting man kan gå amok til. Moshpitmusik. Desuden er han et kæmpe navn inden for sin genre og laver udsolgte shows over hele jordkloden. Det er der ikke mange danske navne, der kan bryste sig af.

  • Hans bedste nummer er hans nye “Won’t Let Us”. Den er hård, melodisk og har en sindssyg opbygning med dertilhørende drop. Alle sammen ting der kendetegner Snavs og viser, hvorfor han er blevet så stor, som han er.

  • Hans fremtid er meget lys. Udover sin producerkarriere har han også startet sit eget pladeselskab, Riotville, hvor han udgiver ligesindede navne. Han startede pladeselskabet ud fra tanken om, at danske elektroniske navne skal blive bedre til at stå sammen og støtte hinanden.

  • Han har allerede nu skrevet sig ind i dansk elektronisk musiks historie som en ung mand, der har sat sit aftryk på flere måder end bare igennem sine vanvittige shows og tracks.