Uenige Pind og Holdt viser dig USA

I programserien "Pind og Holdt i USA" tager Søren Pind og Jacob Holdt sammen på en rejse rundt i den supermagt, de begge elsker – af vidt forskellige grunde.

Fotograf Jacob Holdt støtter Barack Obama, mens Venstre-politiker Søren Pind ville stemme på Mitt Romney, hvis han kunne.

Og netop disse to forskellige mænd vil i en ny programserie på DR2 vise at det amerikanske valg er mere end valgmandssystemer, debatter og kække bemærkninger fra kandidaterne.

Det sker i 'Pind og Holdt i USA' på DR2, hvor Søren Pind og Jacob Holdt sammen tager på en personlig rejse rundt i den supermagt, de begge elsker - men af vidt forskellige grunde.

- Det er en mere personlig og reflekteret tilgang til USA. Og så er det en dannelsesrejse for to USA-kendere, der begge bliver klogere på, hvad de mener - og på hinanden, siger Mads Ellesøe, der er instruktør på programmet.

Bunden og de bonede gulve

Holdt trives bedst på samfundets bund, mens Pind er vant til at komme på de bonede gulve. Men de er ikke helt sikre på deres kandidater og besøger derfor det amerikanske samfunds bund og top, for at lære mere om baggrunden for hinandens holdninger.

Jacob Holdt tager Søren Pind med i ghettoerne, hvor han har taget sine nu verdensberømte 'Amerikanske Billeder'. Søren Pind tager derimod Jacob Holdt med ind til en republikansk fundraiser-middag.

- De bliver begge bragt ind i situationer, som de ikke normalt ville have adgang til. Og så bliver de gensidigt påvirkede af den andens synspunkter. Det gør turen til en ret unik rejse for dem begge, siger Mads Ellesøe i en pressemeddelelse.

40 års USA-kendskab

Både Søren Pind og Jacob Holdt har et indgående kendskab til USA.

Jacob Holdt er amerikansk statsborger og har rejst rundt i landet i mere end 40 år. Søren Pind har været forelsket i landet siden han som 16-årig mødte den tidligere amerikanske præsident Ronald Reagan.

De tre afsnit bliver sendt lørdag, søndag og mandag efter den sene 'Deadline' på DR2. Første afsnit kan ses lørdag den 3. november.

Facebook
Twitter