Undersøgelse: Sexanklager mod dansk balletmester var grundløse

Danskeren Peter Martins blev beskyldt for sexchikane og forlod sit job. Nu frikender undersøgelse ham.

Siden 1983 har danske Peter Martins været balletmester for det verdensberømte New York City Ballet, men anklagerne har sat en stopper for hans karriere hos balletkompagniet. (© Getty Images og Scanpix)

Den mangeårige balletmester for New York City Ballet, danske Peter Martins, kom i mediernes vridemaskine, da New York Times i december skrev, at han blev anklaget for sexchikane.

Men nu bliver den 71-årige balletmester frikendt for de anklager, som betød, at han fik midlertidigt forbud mod at undervise og senere valgte at gå på pension.

Det skriver New York Times.

Anklagerne er blevet undersøgt i to måneder, og der er der altså hverken fundet bevis for sexchikane eller fysiske overgreb, som tidligere dansere og andre tidligere har beskyldt ham for, skriver avisen.

Ifølge avisen har Peter Martins via sin advokat udtalt, at han er tilfreds med undersøgelsens resultat.

Undersøgelsen blev sat i værk af School of American Ballet, der bad en uafhængig undersøgelseskomité om at gå anklagerne igennem.

En af danserne, der står bag anklagerne, har dog allerede sagt, at skolen forsøger at beskytte Peter Martins, men det bliver afvist af Barbara Hoey, der var med til at undersøge anklagerne. Hun siger, at de tog alle standpunkter og faktuelle forhold med i den samlede vurdering.

Også Charles W. Scharf, der er bestyrelsesformand for balletten, afviser, at de på nuværende tidspunkt kan gøre mere.

- Jeg synes, vi har gjort, alt vi kan på nuværende tidspunkt. Jeg synes, vi har gjort, hvad der er rigtigt, og jeg synes, vi har gjort, hvad der er fair, siger han og peger på, at konklusionen er truffet på baggrund af interviews med 77 personer – heriblandt dansere.

Peter Martins fik sin debut på Det Kongelige Teater i 1964, men blev samme år tilbudt en rolle i New York City Ballet. Rollen blev begyndelsen på en lang karriere hos det berømte balletkompagni.

FacebookTwitter