Ung kvinde død på Roskilde Festival

En ung kvinde er omkommet efter en alvorlig ulykke på Roskilde Festivals svævebane. Hun faldt 31 meter ned. Også en anden kvinde er kommet til skade.

En kvinde på omkring 25 år er død ved Roskilde Festivals svævebane.

Hun faldt godt 30 meter ned, og det overlevede hun desværre ikke, fortæller politiet til DR Nyheder. Kvinden døde af sine kvæstelser.

To vidner til ulykken fortæller til DR Nyheder, at kvinden havde oppe i Sky Bar, der er i toppen af svævebanens tårn, der rejser sig 31 meter. Her kravlede hun over hegnet for at komme ud på det net, der skal beskytte mod nedfald fra baren. Her stod hun i nogle sekunder, hvorefter nettet kollapsede under hende, fortæller de to vidner.

Sms hjem

Politiet har endnu ikke fået identificeret den døde kvinde, og de opfordrer derfor kvinder i den alder, at de sender en sms hjem til familie og venner for at fortælle, at man er okay.

Har man oplysninger om den døde kvinde, skal man kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på telefonnummer 46351448, forklarer Carsten Andersen, der er politiets talsmand.

Den døde kvinde ramte i sit fald en anden festivaldeltager, men han er ikke kommet alvorligt til skade, oplyser politiet.

Roskilde Festival er selvfølgelig kede af dødsfaldet, som sætter en dyster ende på en uges festival

- Det er tragisk, hvad der er sket. Men nu er politiet på sagen, og festivalen vil overlade det videre arbejde til politiet, siger festivalens talskvinde, Christina Bilde, til Ritzau.

Ambulancer på pladsen

Tårnet er starten af en 35 meter høj svævebane, som festivalgæster kan bruge til komme fra campingarealet til festivalpladsen, tværs over den store grusgrav.

Hele hegnet rundt om ulykkesstedet er blevet dækket til med store hvide lagner, mens politiet genner folk væk fra området. Roskilde Brandvæsen var de første der ankom til tårnet, hvor der holdt to ambulancer.

Området omkring svævebanen er afspærret af politiet, der ikke lader folk komme i nærheden.

Tuborg venter på politiet

Svævebanen er 500 meter lang og er lavet af Roskilde festival i samarbejde med Tuborg. Bryggeriet ved endnu ikke, hvordan ulykken kunne ske, og ifølge Tuborgs kommunikationsansvarlige, Jens Bekke, afventer de nu en redegørelse fra politiet.

- Jeg kan ikke sige meget nu, hvor jeg ikke ved mere. Det bliver gætterier, og det er jeg ikke interesseret i, fortæller Jens Bekke.

Han oplyser, at Tuborg har allieret sig med professionelle folk, da svævebane og bar skulle bygges. Og ifølge Jens Bekke har "de arbejdet med det samme i mange år". Tuborg forstår derfor ikke, hvordan det kunne ske.

FacebookTwitter