Ung prismodtager designede kongelig kjole: - Kronprinsesse Mary valgte selv farven

Beklædningsdesigner Cecilie Rosted Bahnsen, der i går modtog Stjernedrysprisen ved Kronprinsparrets Priser 2017, havde designet kronprinsessens kjole.

(© DR / Scanpix)

Det var en stor aften for beklædningsdesigner Cecilie Rosted Bahnsen i går.

Hun modtog den ene af årets to Stjernedryspriser sammen med 50.000 kroner og anerkendende ord fra kronprinsparret i Jysk Musikteater i Silkeborg.

- Jeg tror, jeg gør det meget kort, sagde Cecilie Rosted Bahnsen grådkvalt, efter hun indledningsvist havde takket Bikubenfonden og kronprinsparret for prisen.

(Foto: Oskar Westh-Madsen © dr)

- Det er meget stort for mig at få lov til at leve at det, jeg elsker. At jeg får lov til at lave smukke kjoler, for det er jeg meget bedre til end at stå her, afsluttede hun i går sin korte, men rørte takketale i aftes.

Det betyder mere end I aner

Dagen derpå er Cecilie Bahnsen stadig rørt over den store oplevelse. Og den følelse overmandede hende, da hun i går stod på scenen og tog imod Stjernedrysprisen.

- Prisen betyder mere, end I aner, og pludselig var der bare ikke lige nogle ord til at beskrive, hvor gerne jeg ville sige tak til alle dem, der er en del af, at jeg er nået så langt, forklarer en stadig overvældet Cecilie Bahnsen i dag.

- At skabe smukt beklædningsdesign er jo det, som jeg er allerbedst til, og som er den måde, jeg udtrykker mig på. Så det at stå på så stor en scene var meget overvældende.

Et feminint og skarpt design

Men udover en følelsesladet takketale foran kronprinsparret og resten af publikum på live tv, så havde Cecilie Rosted Bahsen yderligere én ting at bekymre sig om: Kronprinsesse Marys flotte blå kjole.

  • Her ses Kronprinsesse Mary i Cecilie Rosted Bahnsens lyseblå kjoledesign, der var lavet særligt til lejligheden. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Cecilie Rosted Bahnsen er naturligvis også selv iført en af sine egne kreationer under modtagelsen af Stjernedrysprisen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 2

- Det var en unik og fantastisk mulighed at få lov til at designe en kjole til kronprinsesse Mary. Jeg ville gerne skabe en kjole, der passede perfekt til kronprinsessen, men som også havde mit design-dna, fortæller Cecilie Bahnsen.

- Jeg ville gerne have, at det skulle være noget helt særligt. Som et enkelt kunstværk, der var lavet specielt til hende. Så alt til kjolen er håndtegnet, tilskåret og syet perfekt til hende, forklarer Cecilie Bahnsen om arbejdet, der gik forud for den endelige fremvisning af kjolen til Kronprinsparrets Priser lørdag aften.

Men Cecilie Bahnsen var ikke alene om alle ideerne bag kreationen. Kronprinsessen hjalp også til.

- Den smukke blå farve var kronprinsessens idé, og jeg syntes bare det passede perfekt til designet.