Ung prisvinder efter sit første modeuge-show: Det er en fantastisk mulighed

Cecilie Bahnsen tror, at unge designere i fremtiden må konkurrere på kvalitet og innovation frem for på prisen på tøjet.

Da den unge danske designer Cecilie Bahnsen i oktober vandt Dansk Design Talent Magasin Prisen på 500.000 kroner, fik hun også æren af at lave et modeshow under den danske vintermodeuge.

Den er i gang nu, og 32-årige Cecilie Bahnsen har i går holdt modeshow i Operaen.

- Det var fantastisk at vinde prisen og få muligheden for at gøre det, vi har gjort i dag, siger hun til DR’s modejournalist Chris Pedersen.

Hvad er den største udfordring for unge designere, tror du?

- Jeg tror, det er at klare sig mod de store konkurrenter. Vi kan jo slet ikke konkurrere på pris, så vi må konkurrere på design, kvalitet og innovation.

Enkelt, stilrent og feminint

Ifølge Nina Wedell-Wedellsborg, der er bestyrelsesmedlem i Magasin du Nord Fonden, er Cecilie Bahnsen ”helt unik på alle måder”.

- Jeg elsker det her meget feminine look, hun har, og jeg elsker det enkle, stilrene og minimalistiske, og så kan jeg også godt lide, at hun inkorporerer bæredygtighed i sit design, siger hun til DR.

Cecilie Bahnsen har tidligere boet i London og Paris og arbejdet for modeskaberen John Galliano samt været freelancer hos Dior.

Se et interview med Cecilie Bahnsen samt billeder fra hendes modeshow i videoen øverst i artiklen.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve