Ung Reumert-nomineret musicalstjerne: Hvis de ringede fra Broadway, ville jeg nok sige ja

Lars Mølsted er nomineret til en pris som Årets Sanger for sin rolle som ’Quasimodo’ i ’Klokken fra Notre Dame’. En rolle, han kan genkende elementer fra i sit eget liv.

Nu får også det københavnske publikum mulighed for at opleve Disneys 'Klokkeren fra Notre Dame'.

200 søgte om en plads, da Fredericia Teater i 2011 skulle bruge nye musicalstjerner til ensemblet.

Kun fire kom ind.

En af dem var den nu 32-årige Lars Mølsted, der har spillet med i et hav af forestillinger siden sin audition for seks år siden.

Senest har han spillet hovedrollen som Quasimodo i 'Klokkeren fra Notre Dame', hvor han har sunget sig til endnu en Reumertnominering i kategorien Årets Sanger for sin indsats i forestillingen, der snart også kan opleves i København.

- Det er en helt vildt stor ære. Jeg er så overrasket og helt rundt på gulvet. Jeg havde slet ikke regnet med det, og jeg føler mig meget ydmyg over, at de har brugt tid på at komme og se forestillingen, og så har valgt at nominere mig, siger den glade skuespiller.

Forestillingen kan desuden også vinde priser i kategorierne Årets Mandlige Ensemblerolle og Årets Musical ved prisuddelingen i morgen aften.

Rollen som Quasimodo fik han helt uvant uden at gå til en eneste audition.

- Fredericia Teaters chef, Søren Møller, spurgte mig et år før premieren, om jeg havde lyst til at spille Quasimodo. Det sagde jeg selvfølgelig ja til, fortæller Lars Mølsted, der beskriver det som et kæmpe skulderklap.

Foto: Søren Malmose

- Det er fantastisk motiverende, når der er nogen, som tror fuldt og fast på ens evner. Men samtidig er det jo et kæmpe ansvar, og så er det så dejligt, når man lever op til de forventninger, siger han.

Quasimodo er i os alle

Lars Mølsted fortæller, at rollen som Quasimodo er meget anderledes end de fleste andre mandlige hovedroller inden for musicals, der ofte er smukke, godsindede helte, der kæmper for at få lov at kysse pigen til sidst.

- Quasimodo er grim, et udskud, og han bliver holdt uden for. Det interessante er, at han samtidig bliver forestillingens helt, men at han ikke får pigen til slut. Det er en enorm sorg, vi er vidne til.

Helt fremmed for Lars Mølsted er rollen som outsideren ikke. I folkeskolen sang han som den eneste i hans venneflok i et kirkekor, der tog så meget tid, at han ofte ikke kunne deltage i sociale arrangementer.

En problematik, der også følger ham i dag.

- Jeg har en stor vennegruppe, der mødes et par gange om året. Dem har jeg ikke set i rigtig mange år, fortæller Lars Mølsted og fortsætter:

- Det er også to år siden, jeg har været i teatret og se en forestilling.

Han mener dog ikke, at han er alene om denne oplevelse af at føle sig uden for.

- Jeg tror, at der er noget Quasimodo i alle mennesker. Det er den del af os, som føler sig anderledes og døjer med dårlig selvtillid. Især i vores verden i dag, der er præget så meget af sociale medier, hvor græsset altid synes grønnere på den anden side, siger han.

Reumertnomineret for anden gang

I 2012 modtog Lars Mølsted en af Reumerts otte talentpriser, men selvom nomineringer nu kan nævnes i flertal, husker han ofte sig selv på, at succesen kun kommer, hvis man elsker sit arbejde.

- Det er dejligt at blive anerkendt, men jeg kan ikke leve på den drivkraft alene, siger han.

- I de seneste par år har jeg prøvet at vende tilbage til, at det vigtigste er, hvad jeg selv får ud af mit arbejde, og ikke hvad andre synes, siger skuespilleren, der er stolt af, at være med til at sætte musical som genre på landkortet.

Det vigtigste er familien

På trods af hovedroller og Reumertnomineringer har Lars Mølsted ingen bestemte mål for sin karriere.

Han fortæller, at det vigtigste for ham er at arbejde et sted, der er rart, og hvor de kunstneriske ambitioner er store.

- Jeg startede ud med ønsket om at spille på Broadway, men så gik det op for mig, hvor uhåndgribeligt et mål, det er, og så må jeg bare gribe de chancer, der viser sig, siger Lars Mølsted.

Han er dog langt fra ked af at arbejde i Danmark, som, han mener, laver musicals af 'tårnhøj' kvalitet.

Udover prøver og forestillinger skal Lars Mølsted også finde tid til at være far for hans to-årige søn. Men tid til at drømme, har musicalperformeren dog stadig.

- Hvis de ringede fra Broadway, så ved jeg ikke, om jeg ville sige ja. Ej okay, det ville jeg nok. Så måtte vi finde ud af det. Men min familie er virkelig vigtig for mig.

Om Lars Mølsted vinder en Reumert, ved vi lørdag aften, hvor Årets Reumert afholdes i Skuespilhuset. Showet kan streames via dette link.

Facebook
Twitter