Unge lokkes til Holocaust-benægtelse

Unge narres af Holocaust-benægtere, når de researcher på skoleopgaver. Masseudryddelsen af jøder afvises nemlig på professionelt lavede hjemmesider og det forvirrer de unge.

Hitler stod bag seks millioner jøders død i koncentrationslejre under Anden Verdenskrig. Eller gjorde han nu også det? Denne skrækkelige tvivl sidder mange unge gymnasieelever med, når de søger oplysninger til skoleopgaver.

I dag bruger eleverne nemlig i høj grad internettet, når de historiske begivenheder skal tjekkes igennem - og på internettet lurer mange såkaldte ”benægter-hjemmesider”. Altså sider, hvor der sættes spørgsmålstegn ved Holocaust.

Dansk Institut for Internationale Studier bliver i stigende grad kontaktet af gymnasielærere, der fortæller om elever, der bliver snydt af disse hjemmesider, skriver Nyhedsavisen.

Dresden som Holocaust

En af de gymnasielærere, der har oplevet det i sin undervisning er Peder Wiben, der også er bestyrelsesmedlem i Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF. Hans elever blev narret til at misforstå Holocaust, da han satte tre grupper til at undersøge bombardementet af Dresden.

- Alle tre grupper kom tilbage med resultater fra benægter-hjemmesider. Et af synspunkterne var, at det rigtige Holocaust var bombardementet af Dresden i stedet for alt det, der skete i lejrene rundt omkring, siger Peder Wiben til DR P2Plus.

Nettet som primær kilde

Signe Molbech Stensig fra Dansk Institut for Internationale Studier har undersøgt de unges vaner på nettet.

- For de fleste unge er internettet den primære kilde til informationer i forhold til tidligere, hvor det var bøger. Og ofte arbejder de unge alene derhjemme foran computeren, hvor der ikke altid er nogen at spørge til råds, siger Signe Molbech Stensig.

Når mange af hjemmesiderne tilmed er lavet meget professionelt og i et akademisk sprog, så narres de unge, fortæller Signe Molbech Stensig.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter