Unges dom over Danmarks nye radiokanal: 'Anderledes end jeg havde forventet'

Radio Loud har en god energi, mener et par kendte, unge lyttere.

Den landsdækkende Radio Loud overtog i går Radio24syvs plads blandt de andre digitale radiokanaler. Kanalens mål er at lave radio til unge. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

1. april fik Danmark en helt ny radiokanal til unge i form af Radio Loud, der er en tale- og kulturradio med redaktioner i flere danske byer.

Lige nu er det mest af alt coronapandemiens tag i Danmark, der fylder kanalens sendeflade, og her tager historierne altid udgangspunkt i unges tanker og oplevelser.

Indimellem de mange interviews og indslag bliver sendefladen krydret med musik fra danske kunstnere såsom Jada, Suspekt og Gilli.

Radiostationen henvender sig nemlig til de 15- til 32-årige, og én af dem, der er i målgruppen, er gaming-stjernen Marie Watson.

Hun plejer at lytte meget til P3, så for gameren var det en anderledes oplevelse at kaste sig ud i Radio Louds taleradio.

- Det første, jeg hørte, var et langt interview med en tykaktivist. Det var lidt anderledes, end jeg havde forventet, for så vidt jeg kan forstå, er det en kanal til unge, men det var ret tungt og mindede mig mere om P1 eller noget, min mormor ville høre, siger Marie Watson.

Den populære gamer Marie Watson er både youtuber og streamer på platformen ​Twitch​, hvor hun spiller 'Fortnite' med flere end 88.000 følgere. (Foto: Andreas Bro © dr)

Emnet var sådan set interessant nok – det var mere den måde, der blev talt om det, som "ikke lige var mig", siger hun. Der manglede kort sagt noget tempo, synes Marie Watson.

- Det må gerne være seriøse emner, de tager op, men unge vil gerne mærke noget energi, siger gameren.

'Nu kommer der endelig gang i den'

For tiden er det især programmet 'Undtagelsestilstand', der fylder æteren. Det sendes nemlig fra klokken otte om morgenen til 20 om aftenen, hvor forskellige hold værter styrer programmet.

Og da et par nye værter overtog sendefladen klokken 12 på kanalens første dag, blev det hele endelig lidt mere energisk, mener Marie Watson.

- Under interviewet med tykaktivisten var det kilden, der havde valgt musikken, men da de nye værter kom på, lagde de ud med Branco og Gilli, så dér tænkte jeg: "Nu kommer der endelig gang i den". Vi var lige gået fra Queens 'I Want to Break Free' …

Becca Reyes, Mikkel Bagger og Cecilie Lange, der alle har en baggrund i DR, ses her i studiet under Radio Louds første sending natten til onsdag. Kanalen har på grund af Covid-19 lavet meget om i deres programflade. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Også skuespiller Arian Kashef, der er kendt fra DR-serien 'Når støvet har lagt sig', har tjekket den nye ungdomskanal ud. Han fik dog først tændt for Radio Loud sent i aftes, og også dér var der fokus på danskernes hverdag under coronapandemien.

- De startede med at spille noget musik, og så fortalte en fyr, hvad han går og laver for tiden. Jeg har hørt mange andre unge fortælle noget lignende i radioen og på YouTube, men det var interessant nok at høre, og der var en fin energi fra musikken, siger Arian Kashef.

Arian Kashef er uddannet fra Aarhus scenekunstskole og har senest spillet en af hovedrollerne i DR-dramaserien 'Når støvet har lagt sig'. (Foto: Lauge Elkær Furhauge © PRIVATFOTO)

Til gengæld var det ikke direkte inspirerede for skuespilleren, der ikke har manglet noget at lave de seneste uger.

- Jeg bruger vanvittig meget tid på at renovere min lejlighed lige nu. Jeg ser også mange film og er begyndt at løbe, så jeg har ikke kedet mig, men jeg kunne forestille mig, at andre unge godt kunne få inspiration af programmet, siger han.

Arian Kashef vil ikke afvise, at han godt kunne finde på at tænde for Radio Loud igen – særligt når han er ude at køre, for det er faktisk kun i bilen, at han normalt tænder for radioen, siger han.

Marie Watson er også frisk på at stille ind på Radio Loud igen.

- Jeg skal sidde og redigere noget her i eftermiddag, så jeg vil gerne lytte mere til kanalen, for den er jo helt ny. Jeg er selv superglad for P3, så jeg vil gerne se, hvad Loud kan, særligt når de kalder sig selv for ungdomskanal, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk