Ungt band bankede alle stjernerne ved stor prisfest: 'Hvem fanden havde set det komme?'

Bandet Blæst og landeplagen 'Juice' løb med statuetten for årets lytterhit ved P3 Guld.

Blæst vandt prisen 'P3 Lytterhittet' for sommerbaskeren 'Juice'. (Foto: Christian Larsen © DR)

Med stjerner som Tobias Rahim, Jada og Andreas Odbjerg blandt de nominerede var der mildt sagt skarp konkurrence om prisen for årets radiohit ved torsdagens P3 Guld.

Men da statuetten for 'P3 Lytterhittet' blev uddelt, var det – måske lidt overraskende – i stedet det unge popband Blæst, der løb med sejren.

Det gjorde de for nummeret 'Juice', som popkvartetten også optrådte med live ved prisfesten.

- Det er helt uvirkeligt. Tusind tak, lød det fra de tydeligt overvældede bandmedlemmer under deres takketale for 'P3 Lytterhittet', hvis vinder er udvalgt af P3's lyttere gennem sms-afstemning.

Det saftspændte vinderhit udkom i starten af året og har særligt i løbet af sommeren cementeret sig som ét af årets største danske hit – også på P3, hvor 'Juice' faktisk er den mest afspillede sang i 2022 indtil videre.

Alligevel kom sejren som noget af en overraskelse for bandet selv:

- Vi var oppe mod 'Mucki Bar' (sangen, Tobias Rahim var nomineret for), så hvem fanden havde set det komme, at vi skulle vinde? Det er meget svært at forstå, lød det fra bandets producer, Lauge Kjærulff, efter showet.

- Bare det at være nomineret med kunstnere som Tobias Rahim, Jada, D1ma og Andreas Odbjerg er jo fuldstændig sindssygt. Så at vinde, det have vi sgu ikke lige regnet med, tilføjede han.

Følelserne fik frit løb, da Blæst tog i mod deres statuette. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

Vinder efter 'fuldstændig sindssygt' år

Bag Blæst gemmer sig sangerinden Fernanda Rosa, producerne Lauge Kjærulff og Valentin Buchwald og guitaristen Anders Bondo. Popkvartetten udsendte deres debutsingle, 'Du gør det bedre', i efteråret 2019 og har siden været leveringsdygtige i flere hits.

Bandet har tidligere beskrevet deres sange som "musik man kan danse til" og deres tekster som "halv-naiv hverdagspoesi". Noget, der tilsyneladende falder i danskernes smag – alene på Spotify har Blæsts sange nemlig høstet over ti millioner afspilninger.

- Det har været fuldstændig sindssygt, hvor hurtigt tingene er gået for os. De sidste måneder har været for vilde. Og nu står vi her og har lige vundet en pris og spillet til P3 Guld. Det er så syret, lød det fra Lauge Kjærulff efter showet.

- Jeg tror, der er sket mere for mig i 2022 end i hele resten af mit liv indtil videre, tilføjede producer Valentin Buchwald.

Blæst udgav deres første sang i 2019 og udsendte året efter ep'en 'Vindstille'. Siden har karrieren for alvor taget fart, og alene i år har gruppen indtil videre spillet over 60 koncerter. (Foto: pressefoto)

Torsdagens pris var Blæsts første ved P3 Guld, og selv tør de endnu ikke spå om, hvorvidt der er mere guld i sigte ude i fremtiden.

Tobias Rahim, der vandt hovedprisen 'P3 Prisen' i år, vandt jo også lytterhit-prisen sidste år. Hvis man nu er lidt overtroisk, betyder det her så, at I nupper i 'P3 Prisen' næste år?

- Uh, altså... Det vile da være fedt, meeen nu tager vi lige den her ind først, lød det med et grin fra Lauge Kjærulff og resten af bandet.

Aftenens to andre priser gik til Tobias Rahim, der vandt 'P3 Prisen', og rapperen Lamin, der vandt 'P3 Talentet' og den medfølgende pengepræmie på 100.000 kroner.

Du kan se årets P3 Guld i DRTV allerede fra fredag klokken 18 eller på DR1 søndag klokken 20.