USA's Forbrydelsen får en sæson to

Amerikanerne er så vilde med deres egen udgave af "Forbrydelsen", at tv-stationen, der viser den, har bestilt endnu en sæson.

Amerikanerne er så vilde med den amerikanske version af "Forbrydelsen", at tv-stationen AMC har bestilt endnu en sæson med Sarah Linden, som Sarah Lund er omdøbt til.

"The Killing", som serien hedder i USA, har i gennemsnit haft 2,2 millioner seere til hvert afsnit, og det er altså nok til, at tv-stationen tør binde an med endnu en sæson.

Ligeså risikabel som "24 timer"

Direktøren for Fox Television Studios, David Madden, hvis selskab producerer serien, sagde i april til The Hollywood Reporter, at man tog en stor chance ved at producere serien.

- "The Killing" er ligeså risikabel i sin form, som "24 timer" var, da den blev lanceret. Vi prøver med en enkelt sæson at fortælle en meget omhyggelig, velovervejet mordgåde, der er næsten romanagtig, sagde han dengang.

Han fortryder næppe, at han tog chancen.

Flot modtaget

Anmeldelserne "over there" var stærkt positive efter premieren. USA's største avis, USA Today, kaldte den "noget af det bedste på tv" og gav serien det størst mulige antal stjerner.

"The Killing" foregår i Seattle, hvor seerne følger den dramatiske opklaring af mordet på Rosie Larsen.

Men selvom serien lægger sig op ad den danske "Forbrydelsen", så er der ændret en helt afgørende faktor i forhold til den danske version for at holde spændingen intakt.

Vises på dansk tv

- Vi bruger den danske "Forbrydelsen" som en form for kladdehæfte, men vi skaber vores eget univers af mistænkte mordere.

- Vi har valgt at ændre slutningen i forhold til den danske udgave, så ingen ved, hvem der myrdede Rosie Larsen, fortæller seriens amerikanske producer, Veena Sud.

"The Killing" kan også ses herhjemme på Kanal 5.

/ritzau/

Facebook
Twitter