’Utroværdig’ eller ’snydeflot’? ’Bedrag’ splitter anmelderne

Pilotafsnittet af ’Bedrag ll’ får ros for produktionen og skuespillet. Men anmelderne er ikke ovenud begejstrede for handlingen.

Søren Malling i 'Bedrag'. (Foto: Adam Wallensten © (c) DR)

Søndag aften vendte småforbryderen Bimse, den drevne jurist Claudia og den brovtende politimand Mads Justesen tilbage på skærmen i anden sæson af DR-dramaserien ’Bedrag’.

Men dagen derpå har det danske anmelderkorps blandede følelser for gensynet. For selv om de fleste synes, at 'Bedrag' stadig fortjener en chance, så er de ikke ovenud begejstrede for sæsonpremieren.

Ifølge Ekstra Bladets anmelder er der blandt andet bøvl med troværdigheden i handlingen, hvor den nyligt løsladte Claudia får tilbudt et job som sladrehank af Waage Sandøs direktør Christensen, der i sin tid var med til at sende hende bag tremmer.

- Jeg plæderer ikke for en 1: 1-realisme i tv-dramatik, men fortællingen skal altså virke sandsynlig inden for egne afstukne rammer – det gør den eksempelvis glimrende i et fantasy-univers som 'Game of Thrones' – og det kniber det altså gevaldigt med i 'Bedrag', hvilket ser ud til at fortsætte her i anden sæson, skriver Henrik Queitsch.

Han er heller ikke begejstret for gensynet med Lucas Hansen og Esben Smeds figurer, Bimse og Nicky, som han kalder 'DRs svar på Gøg og Gokke'. Men han giver dog alligevel sæsonstarten tre ud af seks stjerner.

’Sterilt laboratoriesprog’

Hos Politikens Henrik Palle er der ros til produktionen, rollelisten og 'den spændingsmættede slutning' i første afsnit. Men han synes også, det halter med troværdigheden. Blandt andet fordi karaktererne ifølge ham 'formulerer sig i et underligt sterilt laboratoriesprog'.

- Figurerne er med hensyn til sprogføring meget tæt på hinanden, selv om de skal forestille at være både arbejderklasse, øvre middelklasse og arrogant overklasse. Det forekommer mærkværdigt, når nu netop sproget er den måske vigtigste identifikationsfaktor, ikke tatoveringer, skriver Henrik Palle.

Han mener dog alligevel, at det er værd at tænde for DR 1 klokken 20 næste søndag.

- På den anden side må man sige, at man sgu har lyst til at følge med i serien, og det er sådan set ret vigtigt. Så vi giver den en chance, skriver Henrik Palle, der giver sæsonstarten fire ud af seks hjerter.

’En gennemsnitlig affære’

Har de ikke lært noget som helst, spørger Berlingskes anmelder, inden han remser op, hvordan 'hundehovedet Bimse', 'den ambitiøse jurist med den dårlige dømmekraft' og ’Thomas Bo Larsens 'stormumlende bagmandspolitimand' ifølge ham står i stampe.

- Man skulle tro, at alle havde haft god tid til at tænke sig om – altså lige bortset fra Nikolaj Lie Kaas' forbryderiske vindmøllespekulant, der endte med en kugle for panden. Men de gammelkendte personer er mentalt tilbage, hvor de kom fra. Godt i gang med at begå de samme fejltagelser som sidst, skriver Jakob Steen Olsen, der ligesom Ekstra Bladet kvitterer med tre ud af seks stjerner.

Han er dog også er klar til at give serien en chance til, selv om han synes, at den virker 'som en gennemsnitlig affære. Spændende på en ikke synderligt spændende facon'.

’Fortællermæssigt bedaget'

Kristeligt Dagblads anmelder og BT's anmelder er til gengæld lodret uenige om, hvorvidt det er værd at reservere søndag aften fremover til resten af 'Bedrag'.

Karen Dyssel fra Kristeligt Dagblad langer under overskriften ’Hvad skal vi egentlig med DR's 'Bedrag'?" blandt andet ud efter karakteren Claudia.

- Denne mærkelige kvindefigur, der egentlig er skabt ud fra et ønske om at vise en selvstændig kvinde, er så uselvstændig, at hun hører hjemme i en anden tidsalder, skriver Karen Dyssel, der giver seriestarten tre ud af seks stjerner.

BT's anmelder mener derimod, at sæsonstarten både byder på ’en usædvanlig solid historie’ og ’stribevis af overraskelser’.

- Første afsnit af 'Bedrag II' var ikke uden kluntede kanter, men den fortsatte historie om dansk snyd og bedrag på højeste plan lover godt for endnu en sæson, skriver Henning Høeg, der kalder seriestarten 'snydeflot' og drysser fire stjerner ud af seks over seriestarten.

Facebook
Twitter