Vælter ind med sangforslag: Pigekorets dirigent hitter på Facebook under coronakrisen

Interessen er massiv, når Phillip Faber synger dagen i gang live på Facebook. Nu bliver det også sendt på DR1 og P2.

Phillip Faber er normalt at finde i DR Byen, men som mange andre danskere arbejder han i disse dage hjemmefra. (© (c) DR)

Mandag morgen stemte danske familier i hjemme i stuerne, da DR Pigekorets Phillip Faber ved klaveret slog tonerne an til 'I Østen Stiger Solen Op'.

Den klassiske sang var ifølge chefdirigenten den perfekte start på de næste to ugers faste indslag på DR Pigekorets Facebook-side, som sender live hver morgen klokken ni.

- Hvis man skal begynde et sted, så er det med den sang. Det er morgensangens ikon, der i vores barndom har lært os alle sammen, hvilket verdenshjørne Solen står op i.

- Og så er det bare rart at glemme katastrofetankerne i ti minutter og tænke på noget andet, siger Phillip Faber med henvisning til situationen omkring coronavirus.

Phillip Faber kendes også fra musikprogrammerne "Vidunderbørn" og "Den klassiske Musikquiz" (Foto: © Dr)

Succesen med morgensangen har været så overvældende, at man allerede fra i dag, tirsdag, også kan være med til fælles morgensang på DR1 og P2.

'Danskerne elsker at synge sammen'

Mens de velkendte dur-toner har spredt glæde foran computerskærme, tablets og mobiltelefoner, så er baggrunden for initiativet naturligvis præget af mere dystre moltoner.

En stor del af den danske befolkning er sendt hjem fra arbejde, uddannelse, skoler og daginstitutioner for at beskytte især ældre og svage borgere mod smitte.

Det gælder også Phillip Faber og DR Pigekoret, der har aflyst de prøver, der normalt foregår i DR Byen.

- Det er jeg ærgerlig over. Men så kan vi jo prøve at drage fordel af, at danskerne elsker at synge sammen og har et kæmpe katalog af sange, vi allesammen kender.

Fra italienske altaner til danske stuer

Fællessangen er også noget, der begejstrer i Italien, som er det land udenfor Kina, der hårdest ramt af coronapandemien.

Mens sygehusene kæmper for at hjælpe de behandlingskrævende smitteramte, har mange italienere delt videoer på sociale medier, hvor sangen lyder fra åbne vinduer og altaner.

Se for eksempel tweetet herunder.

Fænomenet har nu bredt sig til Danmark, hvor hjemsendte borgere i de seneste dage har sunget sammen - hver for sig.

Beboere på Nørrebro i København sang i går "Det er i dag et vejr" fra altaner og vinduer. (Foto: © Olafur Steinar Gestsson, Scanpix)

- Initiativet til en daglig morgensang er udsprunget af, at der også er en folkebevægelse i Danmark. Og vi har en drøm og formodning om, at det kommer til at vokse ret kraftigt, siger Phillip Faber.

Efter premieren på DR Pigekorets Facebook-side her til morgen er det væltet ind med sangforslag - og flere efterlyser mere end en sang at starte dagen på.

- Nu ser vi, hvad folk siger, og så vi lægger en god plan for i morgen, siger Phillip Faber.