Vært og dj'en Master Fatman er død

Morten Lindberg – som de fleste kender som Master Fatman – er død. Han blev 53 år.

Radiovært og entertaineren Master Fatman er død.

Entertaineren og værten Master Fatman er død.

Det oplyser Stig Hansen, manager for Master Fatman, til DR.

Morten Lindberg blev i 1986 landskendt som Master Fatman med sine store bakkenbarter og sit bløde, bamsede udseende.

Sidenhen blev hans cv udvidet med titler som tv-vært, kunstner, sanger, dj, radiovært, filminstruktør og tv-deltager. Desuden stiftede han op til kommunalvalget i 1993 partiet Det Kosmiske Parti, der stillede op i Københavns Kommune. Partiet krævede juridiske rettigheder til naturen, en langsommere jordrotation og grænseløs kosmisk kærlighed.

Selvom Master Fatmans cv var alsidigt, så er det især musikken, han vil blive husket for. Han fik sit gennembrud i 1980'erne og blev kendt for sine fortolkninger af gamle Abba- og discoklassikere og var med i bandet Master Fatman and his Freedom Fighters. Desuden har han deltaget i Melodi Grand Prix i 1995 og 1996.

Master Fatman var populær som dj, hvor han spillede alt fra tyske schlager-hits, 70'er funk og jazz til sydamerikansk musik. Senere blev han radiovært på programmet 'Jazzmosfæren med Master Fatman' på P8 Jazz og på 'Croque Monsieur' på Radio24syv.

Master Fatman havde Buddha som åndeligt og moralsk forbillede. Her ses han i 2014. (Foto: MADS NISSEN © Scanpix)

'Et af de sødeste, sjoveste og klogeste mennesker'

Nyheden om Master Fatmans død har fået mange til tasterne. En af dem er programchef Mads Brügger fra Radio24syv.

- Farvel Morten, min gode ven. Du er et af de sødeste, sjoveste og klogeste mennesker, jeg nogensinde har mødt, skriver Mads Brügger på Twitter.

Også Anders Ladekarl, der er generalsekretær for Dansk Røde Kors, har delt sin sorg samme sted:

- Meget trist nyhed. Master Fatman var en stor støtter af Dansk Røde Kors og netop på vej med en støttekoncert. Tankerne går til hans familie. Vi kommer til at savne ham og hans fantastiske humør. Æret være hans minde.

Mediterede hver dag

Master Fatman fortalte i et interview med Kristeligt Dagblad tilbage i 2007, at han altid har haft en enorm appetit på livet. Han blev døbt i Kristensamfundet og har gået på Rudolf Steiner-skole, men havde også Buddha som åndeligt og moralsk forbillede.

- Jeg mediterer hver dag. Og så beder jeg. Jeg ved godt, at det hedder i buddene, at man ikke må have mere end en gud, men det har jeg. Når der er flere guder, så er det, fordi de har hver deres mission, og det vil da være synd, hvis man skulle vælge nogle fra, sagde han til avisen.

Master Fatman blev i 2010 gift med Herminia Mabunda, som han havde fire børn med. Derudover havde han også en søn fra et tidligere forhold.

Opdateret med video.