Værter bag indsamlingsshow: Her er ingen konkurrence

DR og TV2 dropper konkurrencen, når kanalerne søndag aften afholder et indsamlingsshow for at hjælpe flygtninge.

Kåre Quist og Cecilie Beck skal for første gang arbejde sammen til et stort indsamlingsshow på søndag. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Sammen med 12 nødhjælpsorganisationer har konkurrenterne DR og TV2 arrangeret et fælles indsamlingsshow søndag klokken 20.00-23.00, der skal hjælpe i det borgerkrigshærgede Syrien og i landene omkring.

Værterne til showet er Cecilie Beck fra TV2 og Kåre Quist fra DR, som godt kan arbejde sammen i denne anledning.

- Vi er blevet enige om, at den står på velgørenhed denne uge. Ikke konkurrence, fortæller Kåre Quist.

AGF vs. FCK

Det har dog været en lidt anderledes oplevelse. Ikke mindst fordi Kåre Quist og Cecilie Beck begge er fodboldfans og holder med hver sit hold.

- Jeg vidste godt, at hun var inkarneret AGF-fan, og Rasmus Tantholdt har endda en tatovering med AGF. Jeg er jo FCK-fan. Jeg troede, at det ville blive en lang uge, men nu har FCK og AGF heldigvis spillet uafgjort, siger han.

Begge er enige om, at de godt kan se bort fra konkurrencen mellem kanalerne og med fodbold i denne uge.

- Den kærlighed, der gennemstrømmer projektet, er vigtigere end fodbold, siger han.

Kæmpe ære at være vært

Hjælp Nu-indsamlingen er blevet sat i værk på grund af den hastigt eskalerende situation i det konfliktramte Syrien.

Op mod fire millioner mennesker fra Syrien har søgt beskyttelse i nabolande, og over 7,5 millioner er internt fordrevne i Syrien. Kåre Quist er stolt over, at han får lov til af at være vært på showet.

- Det er både en ære og et kæmpe privilegium at få lov til at arbejde for et show, der – helt konkret – kan gøre livet bedre for en meget stor gruppe flygtninge i og omkring Syrien.

- Det er folk, der mangler meget basale ting. Det er forældre, der er på flugt fra rædsler, vi har svært ved at forestille os – og som mangler tag over hovedet, vintertøj, mad og rent drikkevand til deres børn, siger han.

Tankerne går til børnene

Det er særligt børnene, der har Kåre Quists fokus, når han indtager danskernes tv-skærme søndag aften.

- Jeg tror, alle forældre kan mærke det lille stik i hjertet, man får, hvis ens børn ikke har det godt. Jeg er selv blevet blødere om hjertet, efter jeg er blevet far. Og derfor er det ikke mindst børnene, der er i mine tanker, når vi byder velkommen på søndag.

Krisen i Syrien går nu på sit femte år. Mange mennesker flygter hver eneste dag, og FN's nødhjælpskasse er ved at være tom. Derfor går pengene fra indsamlingen til de internt fordrevne i Syrien og til de syriske flygtninge i nabolandene Jordan, Libanon, Tyrkiet, Egypten og Irak.