Vanvittigt flot! En genistreg! Her er alle tiders mest opfindsomme mesterværker i Bagedysten

Se ugens mesterværk samt fem andre imponerende kager fra Bagedyst-arkiverne.

De iøjnefaldende kager har været mange i løbet af de otte sæsoner af 'Den store bagedyst'. Vi har samlet nogle af de mest opfindsomme kager, bageteltet har set. (© Dr)

Spoiler-advarsel: Denne artikel indeholder detaljer om afsnit 5 af 'Den store bagedyst'. Har du ikke set det? Stop straks med at læse og se afsnittet på DRTV.

- Jeg er nærmest mundlam over, hvor flot det er.

'Bagedyst'-dommerne, Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen, kastede om sig med ros, da Frederikke Legaard præsenterede dem for sin svenske skovsø-kage i femte afsnit af 'Den store bagedyst' lørdag aften.

Den 23-årige kunststuderende imponerede dommerne med sin kage, der bød på spejlblank glaze, sirlige åkandeblade og en imponerende chokolade-badebro, der ved første øjekast lignede ægte træ.

Se de dommernes bedømmelse af kagen i klippet her:

Du kan finde opskriften på Frederikke Legaards skovsø-kage her.

Og dommernes flotte ord var ikke kun varm luft, for Frederikke Legaard endte igen med at blive udråbt til ugens mesterbager.

Så i anledning af dommernes lovprisning af Frederikke Legaards mesterværk har vi været en tur i Bagedyst-arkivet for at finde de fem mest opfindsomme kreationer, det hvide bagetelt har været vidne til.

Emil Obels brillante brombærbomber

I semifinalen i 2018 skulle deltagerne lave moussebomber, og Emil Obel tog udfordringen særdeles bogstaveligt.

Han lavede nemlig små tegneserielignende brombærbomber – komplet med lunte, der kunne tændes for enden.

Dommerne roste både idéen og udførelsen, og brombærbomberne var da også med til at sikre Emil Obel en plads i finalen ugen efter, som han gik hen og vandt.

Se dommernes bedømmelse af Emil Obels moussebomber her:

Tobias Hamanns spiselige cigarer

Der er intet som en god cigar.

Det beviste Tobias Hamann, da han præsenterede de forhenværende bagedyst-dommere Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen for sine cigarruller tilbage i 2014.

Dommerne kaldte det for en genistreg, og Mette Blomsterberg så da også sit snit til at smage på kagen to gange, så der nær var kommet fransk nougat under de franske negle.

Se dommernes bedømmelse af Tobias Hamanns cigarruller her:

Sune Demants magiske marmorkage

Det var en bageteknisk landvinding af de helt store, da Sune Demant introducerede 'Den store bagedyst' til dobbelt-glaze i 2016.

Meget kunne gå galt, og selvom det heller ikke forløb helt uden slinger i valsen, så var dommerne vilde med Sune Demants nybrud inden for kageovertræk og roste ham for at tage en så svær opgave på sig.

Teknikken sendte ham på sejrskurs og er siden hen blevet kopieret flere gange i de efterfølgende sæsoner.

Se dommernes bedømmelse af Sune Demants marmorglaze her:

Liv Martine og Ditte Julies julekugle

Liv Martine vandt 'Den store bagedyst' i 2015, og sammen med veninde-konkurrenten Ditte Julie Jensen snuppede de titlen som vindere af 'Den store jule- og nytårsbagedyst' sidste år.

Det gjorde de blandt andet på baggrund af den betagende julekugle med fyldte chokolader indeni.

Markus Grigo brød ud i en spontan klapsalve, mens Katrine Foged Thomsen sammenlignede mesterværket med et sandt juleeventyr.

Se dommernes bedømmelse af Liv Martine og Ditte Julies storslåede julekugle her:

Tobias Hamanns sublime solsystem

Det nåede aldrig at blive rigtigt spændende i 'Den store bagedyst' i 2014.

Hvis man havde fulgt bare lidt med, var man klar over, at bagetalentet Tobias Hamann med al sandsynlighed ville løbe med sejren. For få har bragt lige så meget opfindsomhed med ind i det hvide bagetelt som den dengang 26-årige silkeborgenser.

Derfor er hans navn også at finde hele to gange på denne liste. For med sit solsystem af en børnefødselsdagskage lagde han fremtidige generationer af småbørnsforældre under et forventningspres af dimensioner.

Se dommernes bedømmelse af Tobias Hamanns planet-kager her:

Se de fem første afsnit af dette års udgave af Den store bagedyst på DRTV.