Verden markerer 400-året for Shakespeares død

I Stratford-upon-Avon, hvor William Shakespeare blev født i 1564, lover de et spektakulært show.

Det forventes blandt andet, at folk vil stimle sammen om det hus i Stratford-upon-Avon, hvor den britiske forfatter William Shakespeare menes at være født. (Foto: JACK TAYLOR © Scanpix)

Fra Helsingør til London over Dubai og Las Vegas bliver det lørdag markeret, at det er 400 år siden, at William Shakespeare døde.

Endnu større bliver markeringen dog i den britiske forfatters hjemby, Stratford-upon-Avon.

Her indtager teaterstykker, koncerter og parader byen i det centrale England, hvor Shakespeare også tilbragte de sidste år af sit liv.

Blandt andet vil kendte, britiske skuespillere som Judi Dench, Helen Mirren og Benedict Cumberbatch være at finde på scenen i Royal Shakespeare Theatre i Stratford.

Selv om Shakespeares forfatterskab hvert år bliver hyldet i hans fødeby, så lover arrangørerne noget helt særligt i år.

- Det vil blive et show, der ikke ligner noget af det, vi har set før i historien med disse dyrebare og traditionelle fejringer. Der vil være fyldt med musik, farve og action, siger Sarah Summers, en repræsentant for Stratford-upon-Avon.

Folk ventes at stimle sammen ved Shakespeare-familiens hus, hvor William blev født i 1564, og ved Holy Trinity Church, hvor han blev begravet.

Endelig vil der være åbent for besøgende på William Shakespeares gamle skole, som er blevet istandsat for 1,8 millioner pund op til 400-året.

I Danmark er der festmiddag på Kronborg Slot, der dannede ramme om "Hamlet".

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter